PAT MC GRATH: UMETNICA ZA ŠMINKU, O KOJOJ PRIČA CEO SVET

Piše: Žika Nedeljković

Pat je Britanka jamajkanskog porekla. Po njenim rečima, ljubav prema modi i šminki na nju je prenela majka. Iako nije stekla formalno obrazovanje, rano se izdvojila svojom inovativnošću i originalnošću. Mnogi smatraju da je Pat najuticajniji makeup artist današnjice. Ne postoji javna ličnost ili modni dizajner koji nije poželeo da sarađuje s njom. O njoj govori ceo svet, a mlade devojke koje obožavaju šminku redovno je prate na Instagramu jer je veoma aktivna na društvenim mrežama.

Profesionalni uspon Pat McGrath je počeo ranih devedesetih, a već 1999. je uradila liniju kozmetike i šminke za Armani. Otad je sarađivala i sa drugim velikim imenima, kao što su Prada, Miu Miu, Dolce & Gabbana, a od 2004. je kreativni direktor kompanije Procter & Gamble, gde je, između ostalog, zadužena za linije Max Factor i Cover Girl.

Pat McGrath je najplaćenija modna šminkerka na planeti. Modni kreatori bezrezervno prihvataju njene virtuozne ideje, a veoma je cenjena i zbog svoje precizne ruke i načina šminkanja, pa ne čudi činjenica da vole da je angažuju Madonna, Sarah Jessica Parker, Cate Blanchett i Oprah Winfrey.

PAT ŠMINKA DONATELLU VERSACE
PAT ŠMINKA DONATELLU VERSACE

Retko ko ne bi poželeo da ima njenu liniju šminke, koja se može poručiti onlajn po koliko-toliko pristupačnim cenama, za razliku od mnogih drugih brendova.

 

Related