BALMAIN RENAISSANCE COUTURE

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Iako fanovi možda još uvek čekaju „Renaissance“ vizuele albuma koji je pokupio brojne nagrade, iznenađujuće modna kolekcija direktno inspirisana pesmama sa albuma, zahvaljujući ljubaznošću Balmaina, mogla bi da ukloni tu potrebu (za sada).

Kreativni direktor francuskog luksuznog brenda, Olivier Rousteing, u petak je objavio lookbook kolekcije koji je napravljen u saradnji sa Beyonce. Tema kolekcije: svaki izgled prevodi pesmu sa albuma iz 2022. — kao što su „Break My Soul“, „Cozy“ i „Summer Renaissance“ — u modu. Vogue France je podelio slike dve dodatne haljine, uključujući i jednu koju je pevačica nosila na naslovnoj strani časopisa u aprilu 2023.

Play Video

Nazvana Renaissance Couture, kolekcija sadrži mnoštvo dramatičnih skulpturalnih momenata — uključujući kovane metalne grudnjake, 3D štampane bistijere i vatromete napravljene od perja — zajedno sa luksuznim somotima, pedantno izvezenim haljinama i nosivim kristalnim lusterom. To su detalji, detalji, detalji, sve do Beyonceinog autograma koji čine osnovu parova štikli na platformi. Rousteing je osmislio projekat kada je postao jedinstveno opsednut “Renesansom” nakon njenog objavljivanja prošlog leta, rekao je u medijskoj izjavi.

Fotografije / Video : BALMAIN