Fashion

JEREMY SCOTT NAPUŠTA MOSCHINO !

Dizajner Jeremy Scott zauvek napušta mesto kreativnog direktora brenda Moschino nakon deset godina rada u Italijanskoj luksuznoj kući.

RUNWAY – MUGLEROV POVRATAK NA PISTU

Na to što prikazuju ready to wear kolekciju za vreme Cuture week-a , kreativni direktor Muglera , Casey Cadwallder izjavljuje: „Prikazujemo RTW tokom nedelje visoke mode jer smo loši. U Mugleru radimo šta god želimo”.

CHANEL SPRING 2023 COUTURE

Chanel kolekcija visoke mode prikazana je danas u Parizu.Modeli su šetali na spektakularnoj pisti koju je dizajnirao skulptor Xavier Veilhan.

ŠTA NAS OČEKUJE NA PREDSTOJEĆOJ NEDELJI MUŠKE MODE ?

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, što vam daje preko potrebno slobodno vreme. Uživajte u pauzi dok još možete, jer će novogodišnja noć uskoro ustupiti mesto još jednom vrtložnom mesecu mode koji počinje 13. januara.

HVALA TI VIVIENNE !

Vivienne Westwood , kraljica britanske mode preminula je u 83. godini života. Pored modne imperije koju je ostavila za sobom , Vivienne ćemo posebno pamtiti po fenomenalnoj saradnji sa MOODom i kolekciji predstavljenoj u Budvi 2014. godine.

Čelnici Palm Angelsa predstavili plan za narednu godinu

Ovo su samo neki od projekata koje su osnivač i kreativni direktor Francesco Ragazzi i direktor brenda Stefano Robino opisali u ekskluzivnom intervjuu, uključujući lansiranje novog parfema proizvedenog u okviru ove modne kuće.

CR RUNWAY – Nina Rajak na listi Carine Roitfeld

Carine Roitfeld priprema novo izdanje CR RUNWAY-a koji svaki godine predstavlja luksuzne kuće i talentovane dizajnere po odabiru Carine Roitfeld. Ovogodišnja spektakularna revija koja uključuje 135 brendova najavljena je kao najveća ikada i biće održana u Kataru. Medju globalno prepoznatim brendovima nalazi se i Nina Rajak , srpska dizajnerka.

GIVENCHY – Pre-Fall 2023 collection

Za jesen 2023., kreativni direktor Matthew M. Williams nastavlja kontinuirani dijalog između osećaja pariške elegancije koji je uspostavio Hubert de Givenchy i opuštenog stava i estetike potpisa ukorenjenog u njegovoj rodnoj Kaliforniji.

CELINE – Povratak Hedi Slimanea u Los Angeles

Hedi Slimane ponovno pokazao svoju ljubav prema Gradu anđela u The Wilternu i predstavio Celine kolekciju koja slavi strogi art rock glamur i setove Iggyja Popa, The Strokes i The Kills.

Beate Karlsson – AVAVAV

Vođen kreativnim dizajnom i osvešćenom proizvodnjom.Sa sedištem u Firenci.Predvođen kreativnom direktorkom Beate Karlsson.

Kering grupa kupuje brend Tom Ford?

Kering grupa , vlasnik brendova Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen i Yves Saint Laurent , mogla bi uskoro postati bogatija za još jednog člana.

Jacquemus se za SS23 vraća u Pariz!

Nakon obilaska plaže na Havajima i slanih ravnica Camargue u južnoj Francuskoj, Simon Porte Jacquemus vraća u Pariz kako bi predstavio svoju narednu modnu kolekciju.

Balenciaga x Adidas

Prvi put viđeni na modnoj pisti u izlogu inspirisanim berzom za proleće/leto 2023. Balenciaga i Adidas sada predstavljaju svoju najnoviju zajedničku kampanju, u kojoj globalne ličnosti jurišaju na užurbane kancelarije na Manhattanu.

Riccardo Tisci se vraća na crveni tepih

Kada je Tisci u septembru napustio mesto kreativnog direktora u luksuznoj kući Burberry , modni svet se zapitao šta dalje očekivati od dizajnera. Pre par dana smo možda dobili odgovor.

ZAŠTO MILENIJALCI VOLE GUCCI?

Posljednjih nekoliko godina dominacija brenda Gucci na modnoj i mainstream sceni je neosporiva. Istovremeno, na svjetskom tržištu raste broj uspješnih mladih ljudi, milenijalaca i Gen Z-era, koji zarađuju ozbiljne sume novca, grade karijere i nalaze se na Forbsovim listama. Oni su brzo postali najozbiljniji kupci luksuznih modnih kuća. Ali, šta je zapravo ono što ih njima privlači i čemu Gucci duguje takvu popularnost?