British Fashion Awards – Pierpaolo Piccioli proglašen dizajnerom godine

Kreativni direktor italijanskog modnog giganta Maison Valentino , Pierpaolo Piccioli , proglašen je najboljim dizajnerom godine od strane britanske komore za modu u okviru British Fashion Awards-a.

Apsolutna dominacija Valentina na crvenom tepihu British Fashion Awardsa održanog 5.12.2022 prenela se i na glavnu scenu ceremonije dodele nagrada kada je prozvan dizajner Pierpaolo Piccioli . Piccioliju je uručena nagrada za najboljeg dizajnera godine , iako su ranije spekulacije bile da će ovu nagradu dobiti Demna Gvasalia koji je zbog trenutnih akcija u sklopu brenda Balenciaga ipak odstranjen iz prestižnih nominacija.

Pored Picciolija , ceremoniji su prisustvovali gotovo svi čelnici modne kuće Valentino , a društvo su mu pravili modna ikona i model Kristen McMenamy , Naomi Campbell , Florence Pugh i drugi.

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Related

RUNWAY – MUGLEROV POVRATAK NA PISTU

Na to što prikazuju ready to wear kolekciju za vreme Cuture week-a , kreativni direktor Muglera , Casey Cadwallder izjavljuje: „Prikazujemo RTW tokom nedelje visoke mode jer smo loši. U Mugleru radimo šta god želimo”.