CANNES FILM FESTIVAL : AMFAR GALA

Tekst : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Ovako je izgledalo svečano zatvaranje Kanskog Festivala. AMFAR Gala ugostila je neke od najvećih svetskih zvezda kako bi zajedničkim snagama i aukcijom umetničkih dela iz najpoznatijih svetskih galerija prikupili sredstva za pomoć u istraživanju lekova protiv AIDSa.

AmfAR Gala, održana u Hotel du Cap-Eden-Roc tokom Kanskog filmskog festivala, možda je jedini društveni događaj koji se može takmičiti sa Met Gala.

AmfAR Gala u Kanu, u Francuskoj, možda je jedini društveni događaj koji može parirati Met Gala. Događaj koji se održava u velikom Hotel du Cap-Eden-Roc tokom Kanskog filmskog festivala prikuplja novac za istraživanje AIDS-a. Kako su gosti više puta podsećani tokom cele večeri 25. maja, H.I.V. nije izumro (oko 38 miliona ljudi je živelo sa virusom 2021. godine). Pojavilo se toliko modela i glumaca da je crveni tepih (ovaj je zapravo bio plavi) trajao više od tri sata. Neki su potpuno preskočili fotografe, pojavivši se moderno kasno vreme. Orlando Blum je primećen u redu za kupatilo (da, čak i poznate ličnosti moraju da čekaju u redu). Lusijen Laviskont (Alfi u „Emili u Parizu“) pojavio se za njegovim stolom posle predjela, u pratnji glumca Ejdana Volša, bliskog prijatelja. („Nisam bio u ’Bridžertonu’“, rekao je gospodin Laviscount smejući se.)

Poznate ličnosti na plavom tepihu AMFAR Gale.

AMFAR Gala završena je revijom CRRunway koju je priredila Carine Roitfeld. Brendovi poput Moschino , Valentino , Saint Laurent , Prada i drugih donirali su haljine koje su učestvovale u aukciji. AMFAR Gala je sakupila 17 miliona eura za tri sata dešavanja.