CELINE – Povratak Hedi Slimanea u Los Angeles

Hedi Slimane ponovno je pokazao svoju ljubav prema Gradu anđela u The Wilternu i predstavio Celine kolekciju koja slavi strogi art rock glamur i setove Iggyja Popa, The Strokes i The Kills.

Sinoć su se modni znanci okupili u The Wiltern Theatru u Hollywoodu na noći žestokog glamura i kasnog druženja sa brendom Celine. Za prvo predstavljanje brenda na pisti posle pandemije, Hedi Slimane vratio je nostalgično hodočašće u nedavnu prošlost—i u Los Angelesu, gradu koji ga je uveo duboko u svet alt. rock muzike pre nešto više od deset godina predstavio je kolekciju nakon njegovog opravdanog dugogodišnjeg predaha od modne scena. Slimane je bio fasciniran Indie i Grunge elementima, koji su u to vreme bili zanemareni u krugovima visoke mode, a koji su harali gradom – toliko fasciniran da je izgradio kreativno nasleđe iskopavajući posebnu “žilu” grada otrcanog “Awk-Rock Grungea“.

Celine u The Wilternu, kako je nazvana kolekcija jesen/zima 2023., temeljno se oslonila na ovo nasleđe. Naziv pariškog brenda pojavio se u nizu slova na šatoru Wilshire Boulevarda, a zakrpe prepune logotipa, trzalica za gitaru i kutije šibica bile su nagomilane na dugačkim šankovima art deco mesta.
Gosti — među njima Dustin Hoffman, Miles Teller, Brie Larson i Paris Hilton — okupili su se u pozorištu iz 1930-ih, pijuckajući male boce Moeta i brzo grabeći komade pizze koji su se prenosili u pozlaćenim Celine kutijama pre nego što su zauzeli svoja mjesta.
Kolekcija, prikladno nazvana “Doba Indienessa“, sadržala je naklon prema svakom arhetipu “Late-Aughts-a” – za koji ste mislili da ga više nikada nećete videti.

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Galerija : Celine FW2023RTW show