CHANEL – DAKAR – Métiers d’art 2022/23 collection

Revija Métiers d’art CHANELDAKAR 2022./23. priča  je o kreativnim susretima glavne dizajnerke modne kuće Chanel , Virginie Viard i umetnicima baziranim u Senegalu , uspostavljenim u protekle tri godine.

Zainteresovani i uključeni u kreativni polet Dakara, koreografi, reditelji, muzičari i pisci, svi zajedno sa prijateljima kuće, bili su nadahnuće ovog putovanja.

Obilje boja i živopisnih motiva nadahnutih energijom 1970-ih pomešano je sa amblematičnim kodovima kuće Chanel – kamelijama, isprepletenim biserima, bogatim dugmadima , dekorisani draguljima i blistavim šljokicama, – koje je ponovo osmislila Virginie Viard u kreativnom dijalogu sa umetnicima iz CHANEL-a – Maisons d’art.

Grad Dakar odabran je kao mesto za prikazivanje kolekcije Métiers d’art CHANEL – DAKAR za 2022./23., nakon stalnih sastanaka u posljednje tri godine između Virginie Viard i prijatelja modne kuće Chanel koji su tamo živeli ili tamo pripremaju umetničke projekte , ili pak onih koje privlači kreativna uzavrelost grada.
Uticajna umetnička prestonica na međunarodnoj sceni, posebno u područjima dragim CHANEL-u, kao što su moda, kinematografija, ples, književnost, savremena umetnost i muzika, Dakar označava početak stalne razmene između modne kuće Chanel i Senegala.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor