Chanel i Virginie Viard predstavili cruise kolikciju u Miamiju.

Chanel kreće na put! Nakon što je luksuzna francuska modna kuća u maju mesecu predstavila kolekciju Cruise 2022/2023 na plažama Monte Carla, 4. novembra je promenila brzinu i uputila se u Sjedinjene Države na reviju posebnog asortimana u Miamiju.

 

Ikonografija Monte Carla poslužila je kao inspiracija za komade u kolekciji, ali neki od kvaliteta koje ovaj evropski grad čine toliko omiljenim odražavaju se na one iz Miamija. Kolekcija sadrži direktne uspomene na trkačku kulturu Monaka sa odećom prekrivenom printovima startne zastave. Tu su i kombinezoni za  boksersku ekipu (kacige su ujedno i dodaci , kao kada su ih modeli nosili na pisti u Monte Carlu.) Koncept jednako dobro funkcioniše u Miamiju budući da je grad bio domaćin svoje prve trke Formule 1 ranije ove godine, što ga čini popularnim novim odredištem na stazi Grand Prix.

Druge vrste zabave u kojima se uživa u Monte Carlu, poput tenisa, vožnje čamcem i plivanja u moru (takođe omiljene u Miamiju), predstavljene su kroz komade uključujući nove teniske rekete veličine od mikro-mini do XXL. Sportska obuća stilizovana je sa svim komadima, od teniskih suknji do Chanelovih klasičnih kompleta od tvida u odeći u kojoj ćete izgledati “kao kod kuće” u Miamiju kao i duž Rivijere.

Sportski vibe samo je jedan element kolekcije od 67 komada. “Ima puno kombinezona od tvida ili svile podstavljenih laganim frotirom”, kaže kreativna direktorka Chanela, Virginie Viard. Kolekciju krasi i mnoštvo šljokica i izvezenih plastrona u obliku cveća koji ukrašavaju duge košulje sa tankim prugama i belim visokim ovratnicima.Tu su i Midnight -blue haljina sa šljokicama kao i topovi bez leđa koji se nose preko pantalona širokog kroja”.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor