DEBITANTSKA KOLEKCIJA PHARELLA WILLIAMSA ZA LOUIS VUITTON

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Od kako su vesti o novom kreativnom direktoru muške linije Louis Vuittona ugledale svetlost dana svi su sa nestrpljenjem isčekivali prvu kolekciju. Mnogi su govorili da je nemoguće nadmašiti rad Virgila Abloha koji je postavio neverovatan zadatak novoj generaciji dizajnera. Izazov je prihvatio niko drugi do Pharella Williamsa , ikoničnog američkog muzičkog izvođača , poznatog po mnogobrojnim modnim saradnjama i fantastičnim konekcijama sa Karlom Lagerfeldom i Chanelom.

Za MOOD – prve detalje sa lica mesta otkrio je Beka Gvishiani , modni influenser koji stoji iza instagram profila STYLENOTCOM. Beka je videom sa broda koji je prevozio zvanice do mosta Pont-Neuf u Parizu , dugačkog 238m otkrio lokaciju na kojoj se održava revija , da bi za tim ushićeno dodao : “Jonatan Anderson , Matthew Williams , Jeremy Scott , Nigo i Cammile Miceli došli su na Pharellov debi za LV.

Finale LV SS24RTW MEN’S SHOWa

Nakon toga usledio je novi update. Beyonce i Jay Z, Rihanna i ASAP Rocky , Zendaya , Lebron James i Kim Kardashian našli su se u prvom redu revije i ukrali show pre show-a. Kompletno obučeni u komada koje sto imali prilike da vidimo na reviji koja je počela nešto iza 22:30 po Evropskom računanju vremena.

Sama kolekcija izgledala je “jako Pharell”. Bez šale , cela kolekcija odražavala je upravo garderober dizajnera. Beretke , oversize krojeni šortsevi , lakovane derbie cipele u kombinaciji sa dugim belim čarapama i mikro naočarama sa dragim kamenjem , te bojena krzna i gomila ikoničnih “SPEEDY” torbi uosnovnim i vibrant varijacijama boja nizala se na modelima. Sa druge strane – “Minecraft” efekat – maskirnih dezena na prepoznatljivoj LV šahovnici zauzeo je veliki prostor u kolekcijkoja je brojala 75 izlaza od kojih je većina bila menswear. 

 

Za sam kraj , afterparty je obeležen zajedničkim nastupom Jay Z i Pharell Williamsa. Galeriju odabranih lookova možete pronaći u nastavku teksta.  

Fotografije : GoRunway / Vogue Magazine