DIOR – Kim Jones predstavio kolekciju u Kairu

Prva Diorova revija u Egiptu , održana 3. decembra uvod je u novu sezonu muških kolekcija “prefall” 2023. Kolekcija je predstavljena ispred piramida u blizini Kaira, u sutonu sa prilično jednostavnom postavkom koja je uključivala svetlosni spektakl. Odevni predmeti na pisti predstavili su dizajnerovu strast za putovanjima i monsieurove inspiracije Christian Diora. Kulturno-stilski miks čiji je kreativni direktor brenda više puta bio kreator.

Za prethodnu proleće-leto 2023. kolekciju odlučio se za atmosferu Los Angelesa i Venice Beacha u duhu visoke mode. Na isti način, s povratkom u budućnost, engleski dizajner odao je počast osnivaču Christianu Dioru tokom revije održane prošlog juna posebnom rekonstrukcijom Granvillea, mesta gdje je rođen Monsieur Dior i gde je njegova poznata kuća-muzej sa tajnim vrtom koji je obožavao.Nijanse bele , bež , sive i električno žute dominirale su kroz veći deo kolekcije dok je print galaksije u kombinaciji sa tehničkim materijalima vidljiv u poslednjem delu. 

Reviji je prethodila velika izložba kolekcije u Cairo Museum , gde su postavku pratile najveće globalne zvezde , specijalno ugošćene kao modni ambasadori Diora.

Prethodno je kreativni direktor vodio pre-fall u Miami i Tokyo. Kim Jones vodi Dior od 2018. Diplomirao je na Central Saint Martinsu, a svoju prvu kolekciju, pre osam sezona, predstavio je 2003.  

2006. godine proglašen je najboljim britanskim dizajnerom muške odeće, a 2008. postao je kreativni direktor Alfreda Dunhilla.

Video nove Pre-Fall Kolekcije :

Piše : Stefan Ristić 
Fashion and Digital Editor