DOLCE & GABBANA FALL/WINTER WOMENSWEAR

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Da li su Dolce & Gabbana najbolji krojači u svetu luksuzne mode? Tako kaže bar jedan njihov rival Milana. Ova kolekcija govorila je o njihovoj pravedno stečenoj reputaciji. „Na neki način volimo da počnemo od početka“, rekao je Stefano Gabana na pretpremijeri kolekcije u njihovom ateljeu, objašnjavajući da žele da svaki izgled ima čistoću skice. Bljesak i ekscesi su postali kućni kodovi jednaki njihovom sartorijalizmu tokom decenija, ali Domenico Dolce je bio obučen za krojača. To je temelj. „Opsednut sam rezom“, potvrdio je.

Kim Kardashian je bila gost kuće prilikom predstavljanja nove kolekcije. Prošle sezone Dolce & Gabbana su radili sa njom da identifikuju arhivske delove dostojne modernom podešavanju. Iako je je bila gost u prvom redu,  projekat koji su zajedno započeli zadržao je interesovanje dizajnera. Crni kaput od dvostruke vune u obliku peščanog sata sa oznakom 1997-98 na levoj manžetni je lep primer Dolceove opsesije; isto tako i beli smoking sa crnim satenskim reverima i kopčom, koji je nosio model posebno odabran zbog sličnosti sa ledenom plavušom Nadjom Auerman, miljenicom fotografa Helmuta Newtona, kome se žena u “jakom odelu” sviđala koliko i dizajnerima.

Oblačenje donjeg veša je izgled koji je prihvatila nova generacija dizajnera i njihovih mladih sledbenika, ali Dolce & Gabbana su bili ispred ovog trenda dobrih 30 godina, što je dokazano otkrivenim korsetom iz 1991. koji su uparili sa odelom, čiji su izrezani blejzer i pantalone podsećali na matadorsku odeću. Na pisti je bilo mnogo varijacija ovog tipa: čipkasti plišani, izvezeni natikači od tila i grudnjaci sa korpama od livenog metala pomešanih sa drugim korsetima sa , vezenim detaljima  i zlatnim kitovima.

Video : Youtube / Dolce&Gabbana