Fashion Scholarship Fund Gala odlikovaće Annu Wintour i Emmu Grede.

Fashion Scholarship Fund priprema se za nadolazeću gala svečanost koja će proslaviti dva dobitnika.

Modno orijentisana neprofitna  organizacija ugostiće svoju 86. godišnju gala svečanost 3. aprila u The Glasshouseu u New Yorku, na kojoj će odati počast glavnoj direktorki sadržaja Condé Nasta i globalnoj uredničkoj direktorki Voguea – Anni Wintour kao i suosnivaču i glavnoj izvršnoj direktorki Good Americana – Emmi Grede.

Prema fondu, odlikuju  Wintour za “njenu dugogodišnju predanost podržavanju i podsticanju nove generacije modnih talenata i u čast njenog zagovaranja različitosti i uključive zastupljenosti u industriji i njen rad s “The Fifteen Percent Pledge-om”.

Svečanost se poklapa sa dodelom stipendija fonda za modne stipendije u iznosu od više od milion dolara za 125 studenata širom zemlje, od kojih će svi prisustvovati aprilskoj svečanosti i predstaviti svoje radove.

Prema statistici fonda, fond je doživeo rekordnu godinu podnositelja zahteva. Fond studentima daje stipendije, mentorstva i stažiranje u kompanijama kao što su Skims, Neiman Marcus, Milk Makeup, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton i drugim.
“FSF je tako zadovoljan što odaje počast Anni i Emmi za njen brojni doprinos industriji,” rekao je Peter Arnold, izvršni direktor Fonda za modne stipendije. “Anna nepokolebljivo podržava, mentoriše i baca svetlo na mlade talente.

Kao poduzetnica i filantrop, Emma otvara vrata nedovoljno zastupljenim talentima. Takođe smo jako zadovoljni što je ove godine FSF primio rekordan broj kandidata za stipendije, od kojih je 52 posto BIPOC, potvrđujući FSF-ovu dugogodišnju predanost identifikaciji najtalentovanijih studenata iz različitih sredina.”

Fashion Scholarship Fund je ove godine pokrenuo nekoliko drugih dobrotvornih inicijativa. Ove jeseni neprofitna organizacija udružila se s dizajnerom sportske odeće Ericom Emanuelom kako bi pokrenula stipendiju od 500.000 dolara i udružila se s True Religion kako bi jednom studentu iz Los Angelesa iz podzastupljene zajednice osigurala sredstva za nastavak karijere u modi.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor