RUNWAY – PRVI DAN MUŠKE NEDELJE MODE U MILANU

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

U Milanu je zvanično počela muška nedelja mode koja je okupila najuticajnije ljude iz sveta mode kako bi uživali u predstavljanju kolekcija za sezonu jesen/zima 2023. Brojni gosti iz sveta pripremali su se mesecima za najavljene revije poznatih brendova a sve je krenulo trodnevnim dešavanjima u Firenci u sklopu najpoznatijeg modnog dešavanja za muškarce – Pitti Uomo. U prvim redovima nije izostala ni Tamara Kalinić koja je u društvu Caroline Daur pratila upravo predstavljanje prve Guccijeve kolekcije bez Alessandra Michela u ulozi kreativnog vođe.

GUCCI

Iako su svi očekivali imenovanje novog kreativnog direktora koji bi zamenio Alessandra Michela , Gucci se za sezonu jesen/zima 2023 odlučio da angažuje već svima poznat i dobro uigran kreativni tim Gucci FW23 bila je kolekcija najvećih hitova kuće, delikatno izbalansirana kako bi odražava prošlost i tranziciju koja se očekuje od brenda. Guccijevu kolekciju FW23 možete pogledati u galeriji ispod.

ALYX STUDIO

Matthew M Williams nastavlja definisati vlastitu uličnu estetiku, stavljajući svoj brend 1017 ALYX 9SM čvrsto na mapu svojom poslednjom modnom revijom na Milanskoj nedelji mode. Što se tiče same kolekcije, 1017 ALYX 9SM donosi mešavinu tema ukorenjenih u nekoj vrsti tinejdžerske anarhije. Predimenzionirane oznake na leđima jakni od veštačkog krzna i grafička slova koja formiraju reč “Flood” bljesnula su pred našim očima dok su modeli jurili pistom.

DSQUARED2

Dsquared2 FW23 vodi štrebere, Gotičareo i IT-momke na Rodeo sa Western kaputima sa resama, kožnim kapama, otrcanim teksasom i “drskim” šeširima za kamiondžije.Nakon kolekcije inspirisane vintageom pre jeseni 2023. u decembru, Dsquared2 je izašao na pozornicu nedelje mode u Milanu kako bi predstavio kolekciju jesen/zima 2023. koja je neumoljivo maksimalistična. Naglašen siluetama inspirisanim Y2K i kodovima Western dizajna, kolekcija prepuna stava prikazuje sklonost individualizmu dizajnera Deana i Dana Catena, sa često skandaloznim krojevima koji potpadaju pod praktično svaki stilski arhetip.