GUIDO PALAU – Umetnik koji postavlja trendove

Guido Palau, globalni kreativni direktor za kompaniju Redken, najpoznatiji je modni frizer na svetu.
Više o njegovom radu i virtuoznim kreacijama od kose možete pogledati na njegovoj Instagram stranici /guidopalau/.

Ovaj čuveni umetnik, poreklom Britanac, od majke Engleskinje i oca Španca, od samog početka je naišao samo na reči hvale zahvaljujući svom talentu da od osobe koju frizira izvuče najbolje i najlepše, da nepogrešivo pogodi frizuru koja ide uz oblik lica. Mnoge poznate ličnosti su ga zvale da radi na njihovom stajlingu, video-spotovima, editorijalima i revijama. Na primer, u spotu Georgea Michaela za pesmu Freedom Guido Palau je radio frizure za sve top-modele koje su bile u spotu, kao što su Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz i, naravno, Cindy Crawford.

 

Guido Palau je sarađivao sa najvećim modnim fotografima, kao što su Mario Testino i Steven Meisel, i na svim izdanjima časopisa Vogue. Iako je 2005. godine postao kreativni direktor čuvenog brenda za negu kose Redken, nije prekinuo saradnji sa najvećim modnim kućama sveta, kao što su Prada, Dior, Marc Jacobs, Lanvin, Alexander McQueen, Balenciaga, Versace, Yves Saint Laurent, Calvin Klein i mnoge druge.

Fotografije koje slede nisu tu da bismo govorili o preparatima za kosu ili favorizovali određeni stil, već da bismo uživali u virtuoznim frizurama koje je ovaj umetnik napravio i možda dobili neku ideju i za svoj hair style. Guido Palau je objavio i knjigu Hair: Guido bogatu fotografijama različitih stilova frizure, koje ovaj umetnik detaljno opisuje.

 

 

 

Related