“IN HONOR OF KARL” OTKRIVENA TEMA OVOGODIŠNJE MET GALE

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

U slučaju da ste propustili, ovogodišnja izložba Costume Institute posvećena je zaostavštini najhiperaktivnijeg i najplodnijeg modnog uma, Karla Lagerfelda—dizajnera takvih veština koji je posramio čak i najspretnije osobe koje obavljaju više zadataka, i čija je uniforma – pouzdano uštirkani ovratnici, Ancien Régimesque konjski rep – postala legenda.

Uz “Karl Lagerfeld:A Line of beautyAndrew Bolton, glavni kustos Wendy Yu Instituta za kostim, i dugogodišnja Lagerfeldova saradnica Amanda Harlech, kreativna savetnica izložbe, imaju težak zadatak sintetizovati karijeru dizajnera u oko 150 lookova. No, srećom, na ovogodišnjoj Met Gali, odavanje počasti g. Lagerfeldu nije samo zadatak kustosa, budući da je dress code 2023. “U čast Karlu“.

Fotografije : Vogue.com

Related

MET GALA : FIRST MONDAY IN MAY

Prvi ponedeljak u maju vreme za Met gala i svetske zvezde da se pojave u Metropoliten muzeju umetnosti u Njojorku na najekstravagantnijoj noći mode.

BALMAIN RENAISSANCE COUTURE

Nova Balmain Couture kolekcija nastala je kao rezultat saradnje kreativnog direktora kuće Oliviera Rousteinga sa Beyonce.