JEREMY SCOTT NAPUŠTA MOSCHINO !

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Jeremy Scott povlači se sa mesta kreativnog direktora italijanske luksuzne kuće Moschino nakon 10 godina divljih i otkačenih modnih kolekcija i njegovog elegantnog oblačenja brojnih poznatih ličnosti. Kompanija Moschino je to objavila u ponedeljak i potez kome svedočimo šokirao je mnoge , obzirom da nije bilo nagoveštaja o povlačenju niti zameni dizajnera. Scott je napisao fundamentalno poglavlje u nasleđu brenda svojim neustrašivim stilom pop-kamp-a i prodornim humorom – vernim renomiranim kodeksima kuće, navodi se u saopštenju kompanije. Američki dizajner preuzeo je Moschino u oktobru 2013. sa revolucionarnom kolekcijom za jesen/zimu koja je, prema izjavi, „pokrenula hiljadu debata o ulozi mode u analima umetnosti, konzumerizma i društvenih komentara.

Scott, rođen u Missuriju, predstavljao je kolekcije koje su fokusirale njegovu pop kulturu i nasmejani objektiv na Barbie , vanzemaljce i Ronalda MC Donalda.
Katy Perry, Madonna, Rita Ora i Zendaya su među poznatim ličnostima koje su nosile njegove kreacije. Nedavno je obukao nekoliko A-listera za dodelu Oscara, uključujući Angelu Bassett u izuzetno prilagođenu ultraljubičastu ručno drapiranu haljinu sa ogromnim dekolteom. Massimo Feretti, predsednik Moschino matične kompanije Aeffe S.p.A., zahvalio je Scottu što je „uveo jasnu i radosnu viziju koja će zauvek biti deo istorije Moschina“. Jeremy Scott je nazvao svoju poslednju godinu u Moschinudivnom proslavom kreativnosti i mašte“. Rekao je da je ponosan na svoje nasleđe. Zahvalio je Ferettiju zajedno sa svim obožavaocima širom sveta koji su slavili dizajnera, njegove kolekcije i viziju.