PARFEMI SVETSKIH JET – SETERA

PIŠE: Danka Grubačić

Clean

Clean Perfume je osnovao 2003.godine u SAD-u Rendi Šinder.

 

Inspirisan jednostavnom lepotom mirisnog sapuna, originalni Clean (čisti) miris – nazvan Clean (čisto) – bio je prvi u uspešnom nizu nepretencioznih i prijatnih mirisa, koji slave tako divne arome, kao što su sveže istuširana koža, sveže opran veš i čiste pamučne majice.

Halle Berry wearing Versace
The New York Premiere of HBO Film’s LACKAWANNA BLUES, at Chelsea West Theaters. February 7, 2005.
John Spellman / Retna Ltd.

Dizajner Clean ima 45 parfema u našoj mirisnoj bazi. Najranije izdanje je napravljeno 2002. godine, a najnovije je iz 2007. godine. Clean mirisi su napravljeni u saradnji sa parfemima Ruhi Patel, Patricia Choux, Celine Barel, Harry Fremont i Richard Herpin.

HOLLYWOOD, CA – APRIL 24: Demi Moore attends the AFI Night At The Movies presented by Target held at ArcLight Hollywood on April 24, 2013 in Hollywood, California. (Photo by JB Lacroix/WireImage)

Eau di Hadrien

Parfem d’Hadrien Eau de Parfum spray.

Univerzalan parfem inspirisan pejzažom Toskane, Eau d’Hadrien je izraz Annick Goutalove duboke strasti prema Italiji. Koncentrisano citrusno voće sazrelo ispod mediteranskog sunca, uz podršku drveća čempresa.

Leonardo Di Caprio
Leonardo Di Caprio

Love In White

Love in White (Ljubav u belom) je orijentalni, ženski cvetni miris. Inspirisan ljubavlju prema plovidbi, on simbolizuje briljantan osećaj slobode, uz osećaj harmonije luke, i donosi najbolje sastojke sa pet svetskih kontinenata.

Love in White Vas pozdravlja sa sokovima narandže iz južne Španije, italijanskim jasminom, narcisima sa francuske rivijere, rižom iz grada Tonkin, egipatskim irisom i magnolijom sa planina iz srca Gvatemale, dok se osnova mirisa sastoji od vanile sa Jave, kalabrijske ambre i indijske sandalovine.

Angelina Jolie
Angelina Jolie

Bočica je bela, izvajana, sa divnom srebrnom mašnom oko grla. Love in White je lansiran 2005. godine. Kreirali su ga Olivier Krid šesta generacija i Ervin Krid sedma generacija.

Parfem je ocenjen: 3.48 od pet, sa 686 glasova

Bijan By Bijan

Bijan Nude Women od Bižana je cvetni, drveni mošusni miris za žene.

Bijan Nude Women je novi miris i predstavljen je 2007. godine. Miris čine aldehidi, iris, bela čokolada, mošus, jorgovan, bela ruža, vetiver, ylang-ylang, poljski ljiljan i kedar.

Parfem je ocenjen: 3.51 od pet, sa 237 glasova. Bijan Men je predstavljen 1981. godine i ponovo je lansiran 1987.

Počinje mirisom mandarine, lavande, muskatnog oraščića, mošusa, voćnih nota, limuna, bergamota, hrastove mahovine i ulja žalfije. Samo srce mirisa čine iris, cimet, sandalovina, amber, jela, karanfil, med, jasmin, ruža, ylang-ylang i estragon. Osnovne note uključuju ruzmarin, karanfilić, pačuli, vetiver, benzen, kedar, koža, Tonka, vanila i mošus. Ovaj miris je bio pobednik na FiFi takmičenju 1988. godine.

Ricky Martin
Ricky Martin

Parfem je ocenjen: 3.68 od pet, sa 279 glasova.

Child

Child Perfume (dečiji parfem) je veoma popularan među glumicama u Holivudu, a ima zagonetnu moć i pouzdanje.

Child je izuzetno ličan miris, koji je spoj egzotičnog cveća i jasmina, aromatičan i romantičan. Dostupan je u bočicama od 60 ml, mini roll on perfem u setu sa kolekcijom za negu tela. Child Perfem je lansiran 1990. godine. Osoba koja stoji iza ovog mirisa je Suzan D. Ovens.

Britney Spears
Britney Spears

Parfem je ocenjen: 4.40 od pet, sa 136 glasova.

Creed Fleurissimo

Creed Fleurissimo je naručen za dan venčanja američke glumice Grejs Keli. Ovaj  lep, cvetni miris je veličanstvena mešavina holivudskog glamura i kraljevskog kvaliteta, i napravljen je da upotpuni nevestin buket.

Fleurissimo je raskošan cvetni miris čije note uključuju  bergamot, tuberozu, bugarsku ružu, ljubičicu, fiorentinski iris i amber. Fleurissimo je lansiran 1956. godine. Iza ovog mirisa stoji Džejms Krid peta generacija.

Cindy Crawford
Cindy Crawford

Parfem je ocenjen: 3.99 od pet, sa  313 glasova.

Kai

Kai je tropski miris na bazi belog cveća sa izraženom dominacijom gardenije. Njegov tvorac Gaye Straza Rappaport je razvio Kai miris i prodao ga njenom butiku za višu klasu u Malibuu, Kalifornija.

Kai je lansiran 1999. godine. 

Winona Ryder
Winona Ryder

Parfem je ocenjen: 3.93 od pet, sa 400 glasova.

Guerlain Jicky

Jicky je kreiran 1889. To je klasičan miris, uprkos starosti, on je bezvremen i još uvek veoma moderan. Prema legendi, parfem je nazvan po devojci u koju je Aime Guerlain bio zaljubljen kada je bio student u Engleskoj. Mada, veća je verovatnoća da je ovaj parfem dobio ime po njegovom ujaku Jacques Guerlain, čiji je nadimak bio Jicky.

Ovo je jedan od prvih parfema koji je napravljen uz dodatak sintetičkih materijala (prvi je bio Fougere Royale Houbigant, 1882).

Glavne note sadrže lavandu i citrus (bergamot, limun i mandarinu), koji se savršeno slažu sa hladnim, metalik irisom i ružom, prigušenom sa vetiverom. Glavne i srednje hladne note su elegantna protivteža toploj bazi sačinjenoj od načilija, vanile, ambera i mošusa. Kako je Guerlain uvek poklanjao puno pažnje na dizajn bočice, tako je ova bočica i atraktivna i originalna: dizajnirana je u obliku flašice za sirup iz 19. veka sa čepom u obliku zatvarača (plute) za šampanjac.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot

Parfem je ocenjen: 4.10 od pet, sa 1249 glasova.

Houbigant Quelques Fleurs

Quelques Fleurs l`Original od Houbigant je cvetni miris za žene. Quelques Fleurs l`Original je lansiran 1913. godine. Iza ovog mirisa stoji istančan ukus Roberta Bienaimea.

Glavne note su cvet pomorandže, zelene note, estragon, bergamot, limun i citrusi; srednje note su karanfil, tuberoza, orhideja, jorgovan, koren irisa, jasmin, heliotrope, ylang-ylang, poljski ljiljan, ljubičica i iris. Osnovne note su sandalovina, tonka, amber, mošus, cibetka, hrastova mahovina, med i vanila.

Dita Von Teese
Dita Von Teese

Parfem je ocenjen: 3.95 od pet, sa 646 glasova.

Related