RICK OWENS FALL/WINTER 2023 MENSWEAR

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

U skladu s ovosezonskom temom redukcije, Rick Owens predstavlja svoju kolekciju muške odeće za jesen/zimu 2023. “LUXOR” s “REDUKOVANIM ARHITEKTONSKIM OBLICIMA I DAŠKOM PSEUDO-MISTICIZMA SEDAMDESETIH” na čelu svega toga.
Owensizam je bio rasprostranjen: prostorija puna magle, metalne klupe, uzdignuta brutalistička pista, na otvaranju s Tyroneom Dylanom Susmanom, Michèle Lamy, Usherom, Davidom Beckhamom i J Balvinom.

LUXOR”, dakle, ponovo je bio pravi trenutak za hvaljenog dizajnera. Ramena su bila oštra, strukovi podrezani, prsa gola, i sve je to bio spektakl Owensovog mračnog majstorstva. Za FW23, mali detalji su bili važniji nego ikad, sa rukavicama izrađenim od sjajne i obrijane dlake na telećoj koži koja se izrađuje ručno u procesu od 25 koraka u tradicionalnoj italijanskoj proizvodnji. Isto tako, upotreba meke i voštane riblje kože pirarucu, koja se štavi u Brazilu i dorađuje u Italiji, odgovorno je nabavljena i koristi domorodačkim zajednicama u Brazilu a pomno je odabrana zbog kvaliteta pre nego što je pretvorena u zamršeni, pufnasti, nabrani ogrtač , sedeći na vrhu suknje A kroja i nove iteracije čizama sa podignutom petom.

Deo kolekcije pogledajte u galeriji:

Fotografije : Rick Owens.com