RUNWAY – MUGLEROV POVRATAK NA PISTU

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Oživljavanje Muglera nastavlja da teče, i to jako brzo uz pomoć energičnog dizajnera kuće Casei Cadvalladera koji je predstavio svoju prvu runway kolekciju uživo od pandemije koja je brend naterala na video prezentacije. Kako pravila u svetu nalažu da kao društvo moramo evoluirati kroz učenje i otvorenost prema različitostima , modeli na reviji Cadwalladera , baš kao i kod osnivača Thierryja uključuju raznovrsnu ponudu modela , između ostalog trans-žene i muškarce , ikonične drag-queen ličnosti i supermodele.

Kako pronaći kvalitetniji opis za kolekciju a ne upotrebiti reči : “Filmski, seksi, samo-zadovoljavajuće” sa nekoliko istorijskih zvezda na pisti, što bi osnivač Thierry sigurno voleo. Otkako je lockdown počeo, Casey je radio video prezentacije a ovo je bio hrabar povratak u format na pisti.

Na ovogodišnjoj pisti brenda Mugler koji je usred Couture Weeka predstavio Ready To Wear kolekcijuž imali smo prilike da vidimo Irinu Shayk , MariaCarlu Boscono , Evu Herzigovu , Debru Shaw , ali i muzičke ikone kao što su Arca i Bree The Runway.

Predstavljena u Grand Halles de la Villette, velikoj nekadašnjoj klanici, revija je bila prilično trijumfalna. Svaka manekenka je marširala pod lučnim svetlima praćena snimateljskom ekipom na kolicima duž 50-metarske modne piste, pre nego što su piruetirali kod fotografske jame i nestajali u mraku. 

Fotografije: SHOWstudio