RUNWAY – PRVI DAN MUŠKE NEDELJE MODE U PARIZU

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Nedelja muške mode u Parizu nije mogla početoi bolje. Na samom početku dana kolekcije su predstavili Etudes i Egonlab , za njima Wales Bonner da bi za sam kraj kolekciju prikazao Saint Laurent . Umesto standardne lokacije koju smo očekivali od YSLa , brend je ovog puta zaobišao Eiffel Tower a revija je održana u pariškom Bourse de CommercePinault Collection muzeju . Dok je Etudesova kolekcija “Parasomnia” izgradjena na temeljima pank kulture , Saint Laurent donosi bezvremenski glamur , fluidne i bezkompromisno čiste komade.

ÉTUDES

15 spratova kompleksa parkinga u betonskoj džungli u Parizu postalo je dom Ètudesove modne revije jesen/zima 2023. Trepereća muzika protivrečila je oštroj sivoj pozadini, dok je zujanje svetala projektora ispunjavalo prostor. Ovo je tvrda tekstura za Ètudes, koji za ovu sezonu nastavlja ispitivati gradski život u svom rodnom gradu Parizu i daleko je od brenda poznatog po svojim markiranim osnovnim stvarima.

EGONLAB

Za sezonu jesen/zima 2023., dizajneri Egonlab-a su duboko ušli u francuski noćni bljesak kako bi predstavili kolekciju koja je buntovno ćudljiva, a istovremeno zadržava svoju temeljnu punk motivaciju.

SAINT LAURENT

Za Saint Laurent crna nije samo boja, već dvostrani simbol sofisticiranosti i identiteta brenda. Ali kada prvenstveno koristite samo jednu boju za izražavanje svake kolekcije koja prolazi, inovacija ostaje prilično nezgodna jer se ne možete sakriti iza drame ili maštovitih izmišljotina. Jednostavno, mora postojati sjajna odeća i to je pothvat koji Anthony Vaccarello kolekcija muške odeće jesen/zima 2023. za Saint Laurent s ukusom postiže.

Fotografije : Vogue.com