ŠTA NAS OČEKUJE NA PREDSTOJEĆOJ NEDELJI MUŠKE MODE ?

Tekst: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, što vam daje preko potrebno slobodno vreme. Uživajte u pauzi dok još možete, jer će novogodišnja noć uskoro ustupiti mesto još jednom vrtložnom mesecu mode koji počinje 13. januara. Prvo su na redu muške revije za jesen/zimu 2023., koje će započeti u Milanu ni sa kim drugim nego sa Guccijem i aferom koja bi mogla svedočiti da će modna kuća najaviti naslednika Alessandra Michelea. Drugi modni divovi kao što su Fendi i Prada prestaviće kolekcije 14 i 15. januara.

Wales Bonner za koga se priča da će preuzeti kormilo muškog odeljka Louis Vuittona  otvoriće nedelju mode u Parizu 17. januara, a kasnije istog dana sledi Saint Laurent. Givenchy je na rasporedu za 18. januar dok Louis Vuitton, koji tek treba najaviti novog kreativnog direktora muške odeće, izlaže 19., a Dior 20.januara. Kao i obično, Maison Margiela će zatvoriti nedelju mode 22. januara. Sezona će takođe imati nekoliko promena rasporeda. Botter, čije su kondomske rukavice postale viralne prošle sezone u Parizu, prešao je sa ženskog na muški modni kalendar i pokazaće kolekciju 20. januara. Ludovic de Saint Sernin, novi kreativni direktor Ann Demeulemeester, takođe je prešao na muški kalendar, zauzevši mesto 22. januara.

Dok je 032c već godinama stalan na nedeljama mode, berlinski modni časopis i brend pridružiće se službenom rasporedu PFWa za sezonu FW23. Očekujte njihovo predstavljanje 20. januara. Ostale revije kojima se radujemo su: YProject 18. januara, Dries Van Noten 19. te Loewe i Hermès 21.