Viva Magenta – Pantone Color Institute 2023

Viva Magenta. Prema Institutu za boje Pantone, ovo je boja 2023. godine. Duboka nijansa crvene simboliše snagu, odlučnost, ali i čistu radost. Nijansa koda 18-1750 na kozmetičku scenu donosi maksimalnu potporu eksperimentiranju, izražajnu šminku, duhovit miris, hrabri duh i samoizražavanje bez ograničenja.

„U današnje doba tehnologije, inspiraciju tražimo u prirodi i onome što je stvarno. PANTONE 18-1750 Viva Magenta dolazi iz “porodice crvenih” i inspirirana je crvenom bojom “košenile“, jednom od najređih boja iz porodice prirodnih farbi te takođe jednom od najjačih i najsjajnijih boja koje svet poznaje. PANTONE 18-1750 Viva Magenta boja nas iznova povezuje sa iskonskom materijom. “Priziva sile prirode, galvanizuje naš duh i pomaže u izgradnji unutrašnje snage“, objašnjava Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone Color Institute.

Za beauty scenu to znači samo jedno: pripremite se za poplavu crvenila na usnama, noktima, očima, kosi, a o mirisima da i ne govorimo. U mat, sjajnoj i svetlucavoj formi. Magenta crvena je toliko inkluzivna i svestrana da je mogu nositi apsolutno svi u zavisnosti od trenutnog raspoloženja i stila. Magenta donosi značajnu dozu uzbuđenja, dramatičnosti, dinamičnih vibracija. Budući da dolazi iz samog izvora prirode, ne nedostaje snažne, hrabre energije i senzualnosti. Podstiče samoizražavanje. Sa njom možete raditi na razne načine , možete je odabrati kao dominantnu boju ili kao upečatljiv detalj.

Za nijansu Viva Magenta automatski se nudi ruž za usne. Takvih ćete na tržištu pronaći više nego dovoljno, stoga se maksimalno usredsredite na kvalitet i ekološki aspekt proizvoda te birajte izmedju refill proizvodima u pakovanjima koja će vam trajati dovoljno dugo da opravdaju svoje postojanje.

Ni parfemii nisu izostavljeni. Šta su oni u crvenim bocama? Raduju se ljubitelji slađih cvetno-voćnih parfema, jer ovo je kategorija upravo za njih. Ali čak i izuzetci potvrđuju pravilo. U liniji Armani Privé naći ćete “Magenta Tanzanite“, u kojoj je Violaine Collas radila uglavnom sa začinskim notama. Olivier Polge u revitalizirajućem mirisu No. 1 de Chanel pomešao je beli jasmin i cvetove narandže sa ružama, crvenim voćem, citrusima i irisom kako bi stvorio delikatnu aromu na granici između nege kože i parfema. Ruža igra glavnu ulogu u Rose Oudu Kiliana, ali ne očekujte slatko romantičnu odu, ovaj miris je vrlo “životinjski“. A tu je i Bulgarijeva “Splendida Magnolia Sensuel“, u kojoj je Jacques Cavallier-Belletrud istakao sveže citrusne note praćene raskošnim akordima belog cveća. 

Asortiman lakova za nokte još je veći od ruževa za usne — i ovde možete birati između gel laka i finih svetlucavih varijanti. U Diorovoj limitiranoj božićnoj kolekciji pogledajte nijansu “Fortune“, a kod Alessandra novu vrstu boje — hibridni lak u nijansi “Unknown Beauty“.

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor