AMATO COUTURE : SEASON OPENING CEREMONY

Piše : Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

THE EVENT – Projekat MOOD Fashion Magazina predstavljen na spektakularnoj večeri ceremonije otvaranja sezone u Budvi okupio je najuticajnije ličnosti iz Crne Gore i regiona. Veče za pamćenje o kome će se puno govoriti u narednom periodu predstavilo je dva internacionalna umetnika , fotografkinju Giovannu Aryafaru sa Balija i modnog dizajnera Furne Onea , osnivača brenda Amato Couture iz Dubaija.

Kolekcija koja se bavi preispitivanjem religija i koja se bazira na folklornim elementima različitih kultura sastojala se od 35 lookova koji su uključivali glavnu žensku liniju i prema rečima dizajnera “najvažniju” liniju muške odeće. “Amato Couture je prikazivao ženske kolekcije nebrojeno puta i posle dvadeset godina karijere odlučili smo se da pokrenemo mušku liniju koju želimo da čvrsto postavimo na noge” rekao je dizajner u privatnom razgovoru sa modnim i digitalnim urednikom MOOD magazina.

Kasting direktor Marija Vujović , proslavljeni crnogorski model razvila je koreografiju prema kojoj su se vodili modeli partnerskih agencija Elite Model Look , System Agency , Mondaine Models i SMA Model Agency.

Među zvanicama našle su se brojne uticajne ličnosti poput Danijele Dimitrovske srpskog top modela , modnih dizajnerki Nataše Pejović, Marine Banović i Milene Đurić , osnivača Montenegro Fashion Weeka – Srđe Lubarde , aktuelne miss Crne Gore Andjele Vukadinović , modne influenserke Sandre Mitrović i mnogih drugih.

Glavni sponzor The Eventa bio je MilkShake , globalni vođa u kreiranju proizvoda za soluciju svih tipova kose sa prirodnim benefitima , generalni pokrovitelj bila je turistička organizacija grada Budva , dok je generalni medijski pokrovitelj bila televizija Prva. Među partnerima projekta našli su se opština Budva i Morsko Dobro , internacionalni brend Pretty Ballerinas , Hair Care Lounge & Extension Expert Center – KULT i MakeUp Artist Petar Raičević vođa beauty tima.

Fotografije: Vladimir Žilin@vzh.n