BOB SINCLAR: NE BUDITE POKRETNI BILBORD

Duže od tri decenije je u muzičkim vodama. Ponosni je vlasnik svetskih dens hitova “Love generation” i “World, hold on”.

PIŠE: Aleksandra Nedić
FOTO: Getty images

Od pseudonima “Chris the French Kiss”, preko Desmond K-ja, pa do Boba Sinclara, Kristof L Frijon tragao je za svojim mestom na zvezdanom nebu i našao ga je. I što je još bitnije, lako ga se ne odriče već i dalje publiku širom sveta osvaja, kako pesmama, tako i modnim izdanjima, ali i provokativnim fotografijama na kojima pokazuje svoju figuru na kojoj i duplo mlađi muškarci mogu da mu i te kako pozavide. Bob Sinclar na City Groove festivalu u Podgorici govorio je za Fashion mood magazin.

Da li Vas više privlače nastupi na festivalima od onih u klubovima?

Više volim klubove jer u njima možete, uslovno rečeno, pisati istoriju numerama koje su vas oblikovale kao muzičara. Pesmama možete putovati kroz vreme, više se približiti publici. A na festivalima ljudi očekuju da se stalno nešto dešava na sceni, da ih zabavljate i zato je zadatak di-džeja da ima dobru set listu koja će sve vreme držati pažnju publike, i iznova ih oduševljavati.To je potpuno drugačija strategija.

Da li nam možete onda otkriti kakvom se Vi strategijom vodite kada nastupate u mestima u kojima nikada pre niste bili kao što je večeras slučaj sa Podgoricom?

Publika u Podgorici ima privilegiju da čuje novu pesmu koju još nisam objavio ali hoću vrlo brzo. Na repertoaru su pesme koje su obeležile moju karijeru, remiksi, ali i aktueelni svetski hitovi. 60-70% kompozicija na set listi su pesme koje sam ja uradio.

Pošto ste pomenuli novu pesmu, da li možemo reći da radite na novim materijalima?

Ne bih želeo baš o tome da pričam jer ne mogu još uvek da potvrdim imena muzičara iz Sjedinjenih Američkih Država s kojima ću sarađivati, jer smo i dalje u fazi pregovora. Jedino što mogu reći je naziv pesme koja će ubrzo ugledati svetlost dana, a to je»Till the sun rise up».

Mnogi smatraju da pesma koja je, svakako, obeležila Vašu karijeru i donela Vam planetarnu popularnost je “World hold on”. Sada je, čini se, aktuelnija nego ikada pre ako uzmemo u obzir svetska dešavanja. Da li i Vi tako mislite?

Naravno, ona je klasik. Stihovi pesme su uvek aktuelni i, ako ne zastanemo na trenutak i ne prihvatimo istinu, suočićemo se sa nečim što je, umnogome, jače od svih nas, a to je energija. Ne želim reći da je to Bog, jer svaka osoba ima pravo da veruje u šta hoće, a ja verujem u energiju. Ako pratimo samo svoje sebične interese i ne brinemo o drugima, to će nam se i te kako vratiti. A neće biti dobro.

 

Da pređemo i na drugu temu, a to je moda. Važite za nekoga ko ima stila i ko zna kako da isprati svetske trendove, a da ne postane žrtva mode.

Volim da kombinujem različite stvari. Evo kao sada što sam obučen. Imam na sebi Zara džins, majicu staru pet godina, dizelovu jaknu i ovu maramu Aleksander Mekvin. Ne morate biti obučeni od glavedo pete samo u komadima jednog brenda. Bitno je da znate da kombinujete vintidž stvari sa onima koje nose potpis najvećih modnih kuća. I važno je da se logo ne vidi, da ne vrišti sa vas. To je ono čime se uvek vodim i što preporučujem svima-nikada nemojte pokazati koji brend nosite, ne budite pokretni bilbord.

Neretko su se u časopisima, na portalima, uopšte u medijima pojavljivale fotografije na kojima ste nagi nezavisno od toga da li je reč o paparaco forografijama, ili onim koje ste namenski uradili. Ne stidite se svog tela?

Volim da sam nag. Nekada i sebi treba ugoditi, zar ne? Mada, trudim se da me paparaci nikada ne uhvate, a kada se slikate za modne magazine, to je već potpuno druga stvar. Radi se o sofisticiranim, umetničkim fotografijama. Uživam u svom telu i zašto bih to krio.

Na šta posebno obraćate pažnju kada je, već, reč o Vašem telu?

Na kožu. Na kosu, zube.Volim ljude koji vode računa o sebi, o tome koliko su čisti i negovani. To je prioritet u odnosu na ono o čemu smo ranije govorili, a to je odeća.

Related