FURNE ONE – INSIDE AMATO COUTURE

Rođen u gradu Sebu na Filipinima, Furne One i danas opisuje svoje rodno mesto kao „bogato kulturnim uticajima, kao i kulturnim inovacijama. Sebu opisuje kao mesto za stapanje kulture od španske kolonizacije do moderne globalizacije. Upravo iz ovog bogatog kulturnog nasleđa koje je poznato po živopisnim prirodnim bogatstvima, živopisnim svečanostima i ženama koje su se specifično oblačile za društvene zabave, dizajner Furne One je razvio svoju ljubav prema jedinstvenim i detaljno razrađenim kreacijama. Sada sa sedištem u Dubaiju, Furne je povezao različite kulture kojima je izložen, utirući put za Amato Couture brend koji oduzima dah. Velika je verovatnoća da ste njegove kolekcije videli predstavljene u „America’s Next Top Model” ili „Germany’s Next Top Model”. Skoro sve holivudske poznate ličnosti su ga nosile od Jeniffer Lopez preko Beyonce do Lady Gage.

INSIDE AMATO - WORLD OF MASTER'S IMAGINATION

Želeli bismo da se vratimo na sam početak, tamo odakle je krenula vaša modna priča. Kako Vam danas izgleda to “putovanje “?

– Počeo sam kao veoma mlad u Cebuu, na Filipinima, gde sam bio inspirisan mojom bakom koja se oblačila na veoma moderan način. Od osvajanja prve nagrade “Mega Young Designers” na Filipinima gde je sve počelo, dobio sam ekskluzivnu priliku da odem i vidim pravi modni svet. Imao sam priliku da učim kod Josie Natori u New Yorku. Josie Natori, dizajnerka Filipinakog porekla je u tom trenutku imala proizvodnju u Manili i prodaju u radnjama kao što su Saks Fifth Avenue, Bloomingdales i Neiman Marcus. Sada imam svoju modnu kuću koja radi 22. godine u Dubaju.

Da li ste ikada sanjali o tako velikom uspehu ili vam se san ostvario prvim dostignućima ?

– Ne bih rekao da sam postigao veliki uspeh, samo naporno radim i opsednut sam svojim poslom, neprestano tragam za ispiracijom i trudim se da idem napred. Da, mnogo sanjam, to je deo mog modnog procesa i pravljenja kolekcija. Jedini uspeh koji mogu da istaknem je to što su moje revije dobro prihvaćene i isčekivane od strane svih. Veoma sam zahvalan na prilici da obučem mnoge poznate ličnosti.

Možete li da podelite sa nama svoje najlepše sećanje na Filipine?

– Jedno od najlepših sećanja koje me vežu za Filipine su one kada sam pobedio na prvom Mega Young Designer takmičenju, gde sam imao priliku da šegrtujem sa Džozi Natori u Njujorku u tako mladom dobu. Sjajan je osećaj pobediti na takmičenju.

Arapska kultura je beskrajan izvor inspiracije. Šta vas je najviše inspirisalo u arapskoj kulturi?

– Pored dekadencije i raskoši arapske umetnosti, ono što me najviše inspiriše je kako oni čuvaju svoju kulturu i tradiciju uz modu I arhitekturu gde Amatoov potpis maksimalističkog umeća prestaje veoma dobro.

Oblačite poznate ličnosti širom sveta, Vaš avangardni dizajn ostavlja bez daha. Koja je vaša omiljena celebrity ličnost i sa kojim
ličnostima bi voleli da sarađujete u budućnosti?

– Imao sam dovoljno sreće da obučem svetske superzvezde. Sve je počelo sa super-modelom Heidi Klum, Tyra Banks, Beyoncé, Lady Gagom, Shakirom , Katy Perry, Arianom Grande, Nicki Minaj, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Cher i tako dalje. Jako mi je teško reći ko mi je favorit, a oni imaju različite zahteve i pravce . Na primer, oblačio sam Beyonce tri puta, Mariah četiri puta i Katy Perry, gde sam radio cele koncertne kostime, muzičke spotove i Red Capet. Bilo je tako zabavno i nadrealno iskustvo svaki put kada sam radio sa njima. Voleo bih da vidim HM Queen Rania of Jordan i HH Sheikha bint Nasser kako nose moje kreacije jer su obe ikonične i fashionable žene. Od internacionalnih zvezdi voleo bih da obučem Lily Collins, Zendayu, pop zvezde poput Harry Stylesa, Billie Eilish, Olivie Rodrigo i mnoge druge.

Hajde da pričamo o parfemima. Trenutno postoji pet jedinstvenih AMATO parfema, koji je vaš lični favorit?

– Koristim svih svojih parfema, Unholy, Beautiful Boy, Handsome Girl u saradnji sa Benchom. Amato Oro i Amato Argento su lični favoriti.

Da li žene sa smelim stavom inspirišu Furne One?Možete li opisati AMATO ženu?

-Amato žena se ne plaši diktata mode. Ona jasno poznaje sebe i nikada neće sumnjati u svoje izbore. Hrabra, smela I buntovna. Ona je neko ko će se isticati u gomili sa najvećim ponosom I dostojanstvom. Ona je razigrana, ali strastvena . Ona je ženstvena ,ali dominantna. Ona je provokativna , ali inspirativna .

Vaš brend je već međunarodno priznat, ne možemo više da zamislimo crveni tepih bez AMATO dizajna, koji je sledeći potez za vaš brend?

– Amato posluje već 21 godinu radeći po meri za privatne klijente, takođe prodajemo naš Amato Luxe koji je dostupan u našoj prodavnici u dizajnerskom districtu Dubaja i imamo naš Amato High Jewellery nakit . Veoma smo zahvalni za svu podršku klijenata iz regiona Zaliva sa Bliskog istoka i širom sveta.Amatoov sledeći potez je da brend učini dostupnijim međunarodnom tržištu. Planiramo da otvorimo prodavnice van Bliskog istoka i ready to wear kolekcije dostupne za online kupovinu .

Related