BULGARI HOTEL BALI

BALI, INDONEZIJA Bvlgari Resort Bali postavlja novi standard luksuznog ugostiteljstva na Baliju uz dodatak 5 ekskluzivnih vila spajajući vrhunski komfor privatnih vila s najvišim nivoom usluge koji karakteriše Bvlgari Hotels & Resorts.

Bulgari Hotel Bali
Bulgari Hotel Bali

Projektovane od strane italijanske arhitektonske firme Antonio Citterio Patricia Viel and Partners, ove luksuzne vile su neposredno inspirisane balinežanskom kulturom i arhitekturom. Čine harmoničan spoj balinežanskog stila s prefinjenim, tipičnim italijanskim dizajnom. Nalaze se na prelepom mestu u prostoru pored odmarališta na osamljenoj visoravni koja je okružena stenama, odakle se pruža spektakularan pogled na Indijski okean.

Ove trosobne, četvorosobne i petosobne vile kreću se od 1.710 do 4.415 kvadratnih metara uključujući prostrani spoljni prostor i uključuju dnevnu sobu i trpezariju, kupatilo, potpuno opremljenu kuhinju pogodnu za primanje gostiju, bar, unutrašnje dvorište, terasu i odvojeni objekat za uslužno osoblje. Svaka vila ima svoju baštu i bazen na dva nivoa koji se greje, okružen platoom za sunčanje i hladovinom s otvorenim prostorom koji vodi u baštu.

Antonio Citterio Patricia Viel and Partners želeli su da harmonično uklope vile u svoj dizajn za baštu,kreiranjem posebnih, niskoprofilnih arhitektonskih volumena koji se nesmetano stapaju s pejzažom. Zajednički prostor se nalazi na najvišem spratu i sastoji se od dnevnog boravka smeštenog u lakoj strukturi. Ova struktura je presvučena drvenim panelima na fasadi koji su ritmično definisani serijom visokih prozora s pogledom na baštu.

Bulgari Bali, Resort.
Bulgari Bali, Resort.

Privatni prostor u svakoj vili nalazi se u prizemlju, čiji je prostrani nacrt omogućio da se uključi sav mogući komfor u spavaće sobe. Pogled je na ovom nivou zaklonjen kako bi se gostima obezbedio maksimum privatnosti i opuštanja.

Zajednički prostor se nastavlja napolje u bašti, sa hladovinom koja zaklanja dnevnu sobu na otvorenom i prostorom pored bazena odakle se pruža jedan od najboljih pogleda na Indijski okean. Uzdignuti delovi vila izgrađeni su od kamenih zidova postavljenih u zemlju, dok drvene i staklene fasade otvaraju kuću ka bašti. Delimično kaskadna padina zemljišta dozvoljava direktan pristup najvišem spratu putem širokog spoljnog stepeništa koje vodi do pokrivenog trema na ulazu u vilu. Najviši sprat sadrži veliki otvoreni prostor uključujući pokriveni Porte Cochère, raskošnu dnevnu sobu, trpezariju, kupatilo, kuhinju s ostavom za poslugu i elegantni bar. Veliki prozori i spoljna terasa pružaju nenadmašan pogled na Indijski okean.

Bulgari Bali, Resort.
Bulgari Bali, Resort.

I glavna spavaća soba i spavaće sobe za goste imaju foaje, radnu sobu i walk-in ormare. Svaka spavaća soba ima svoje kupatilo čiji su zidovi presvučeni toplim nijansama egzotičnog kamena.

Usklađen s ostatkom odmarališta, stil vila se savršeno uklapa u lokalno okruženje. Domaći elementi su naglašeni ručno sečenim lokalnim vulkanskim kamenjem, upotrebom dragocenog egzotičnog drveta i oplemenjene tkanine koja je ekskluzivno proizvedena za Bvlgari.

Bašta i unutrašnji zidovi izgrađeni su od vulkanskog kamenja i palimanana, dok prefinjene nijanse bangkiraja, javanskog mahagonija, daju vratima i prozorima vila luksuzan osećaj. Bazeni, inspirisani poljima riže, išarani su zelenim nijansama Sukabumi kamena. Svaki od njih ima različit, slobodan oblik koji prati prirodne konture terena, nudeći nesmetan pogled na okean.

BVLGARI RESORT BALI

Smešten u predivnom prirodnom okruženju poluostrva Bukit, Bvlgari Resort Bali nudi široku paletu sofisticiranih usluga kao što su italijanski i indonežanski restoran, spa sadržaji, bazen i privatna plaža.

Bulgari Bali, Residencies.
Bulgari Bali, Residencies.

Spa centar, s panoramskim pogledom na okean, nalazi se oko velikog paviljona izgrađenog u tipičnom stilu joglo kuća na ostrvu Java i ima u ponudi dva spa apartmana sa spoljnom baštom. Svi tretmani koje nudi spa centar inspirisani su balinežanskom, azijskom i evropskom tradicijom i unapređeni modernim anatomskim i psihološkim tehnikama i znanjem. Ovi tretmani su jedna od ključnih atrakcija odmarališta, koje se može pohvaliti fantastičnom lokacijom s pogledom na okean.

Dva restorana u blizini ornamentalnog jezera i bar na otvorenom nude jela inspirisana italijanskom i lokalnom kuhinjom. Bazen, izgrađen na ivici grebena, okružen je platoima za sunčanje i hladovinom, nudeći jedinstvenu oazu za relaksaciju.

Bulgari Wedding Chapel, Bulgari Hotel, Bali.
Bulgari Wedding Chapel, Bulgari Hotel, Bali.

Plaža, koja se nalazi između grebena i okeana, duga je kilometer i po i jedino joj se može pristupiti iz hotela kosim liftom.Impozantan hinduistički hram stoji na najvišoj tački kompleksa, odakle se pruža očaravajući pogled u vreme zalaska Sunca.

 

 

 

 

Za informacije i rezervacije, kontaktirajte nas na:

Tel: (62) 361 847 1000

infobali@bulgarihotels.com

www.bulgarihotels.com

 

 

 

 

Related