RUBIX : ULTIMATIVNA FUZIJA ZABAVE U PORTO MONTENEGRU

Piše : Stefan Ristić
Izvor : Porto Montenegro

Doživite vrhunsku fuziju zabave na Rubix festivalu, koji se održava u zadivljujućoj zajednici na obali Porto Montenegra, živopisnom nautičkom selu i najsavremenijoj marini za superjahte. Od 28. do 30. jula 2023. Uronite u svet muzike, umetnosti, bioskopa i tehnologije. Rubix festival će Crnoj Gori doneti novi format festivala, ostavljajući prostor umetnosti, tehnologiji , beskrajnim mogućnostima. U ovom okruženju ljudi će se ponovo povezati sa sobom i rešiti svoju RUBIX zagonetku!

John Malkovich

Predstavom “Infernal Comedy” holivudske zvezde Džona Malkoviča biće otvoren prvi Rubix Festival. Tokom tri festivalska dana domaća i internacionalna publika biće u prilici da uživa u inovativnoj fuziji umetnosti, pozorišta, muzike i tehnologije. Prvi Rubix ugostiće i čuvenu muzičku grupu Morcheeba, čija se pjevačica Sky Edwards obratila tokom live medijske konferencije, ali i Puccini orkestar, članove Bečke filharmonije, projekat „Vienna Calling“, afirmisane domaće likovne i muzičke stvaraoce… Rubix festival organizuju Porto Montenegro i FEŠTA.

IZDVOJILI SMO ZA VAS :

JOHN MALKOVICH

Barokna opera se susreće sa umetnošću monologa dok Džon Malkovič prikazuje harizmatičnog zločinca koji je prevario naciju. Scenska i filmska zvezda Džon Malkovič reinkarnira smrtonosnog Don Juana – čoveka koji je spolja šarmantan koliko i briljantno manipulativan – dok dva soprana, čiji se visoki glasovi mešaju u arijama Hajdna, Mocarta, Vivaldija i drugih, predstavljaju žene u Untervegerovom životu: majka koja ga je napustila.

FRANCESCO TRISTANO

Pijanista Frančesko Tristano, rođen u Luksemburgu, lako bi mogao da učini Bergovu izjavu svojom pošto ona tako jasno i jednostavno objašnjava njegove sopstvene muzičke aspiracije kao kompozitora, izvođača i producenta, radeći istovremeno u oblastima koliko su različite toliko i komplementarne.

MORCHEEBA

Morcheeba-in globalni domet vodi ih u svaki kutak sveta. Njihov prepoznatljivi ohlađeni elektronski/organski zvuk je bio na granici još otkako se pojavio bend sa sedištem u Londonu. Oni će doneti svoj 10. studijski album, Blackest Blue, u Rubx. Album zadire u dušu žanrovskog muzičkog nasleđa benda. Skaj i Ros nisu pristupili tome sa bilo kakvim predubeđenjima, već su stvorili organsko putovanje koje predstavlja sve sjajno u vezi sa Morčibom.

DAMIAN LAZARUS

Damian Lazarus, poštovana figura u hausu i tehnu, poznat je po svom DJ-ingu i traženju talenata. On stvara jedinstvena iskustva na nekonvencionalnim lokacijama i preko svojih etiketa, Crosstovn Rebels i Rebellion, pokrenuo je brojne karijere. Njegov album ‘Flourish‘ iz 2020. odražava njegove eklektične uticaje. Kontinuirano inovativan, Lazarus oblikuje sferu elektronske muzike.

HANA DUJMOVIĆ

Hana Dujmović je nagrađivana akademska slikarka i vajarka sa Balkana. Njena umetnička dela su izlagana na brojnim međunarodnim izložbama, a njena dela su veoma tražena, sa preko 400 privatnih kolekcionara širom sveta. Tokom radionice, Hana vodi učesnike kroz niz praktičnih vežbi i demonstracija, pokrivajući teme kao što su kompozicija, teorija boja, rad četkica i tekstura. Kroz uputstva step by step i personalizovano vođenje, ona pomaže učesnicima da razviju svoje tehničke veštine, istovremeno ih podstičući da istraže svoj individualni stil i umetničku viziju.

BOGDAN DARMANOVIĆ

Uronite u grnčarsku umetnost u Grnčarskoj radionici Bogdana Darmanovića. Predvođeno talentovanim grnčarom Bogdanom Darmanovićem, ovo praktično iskustvo omogućava učesnicima da istraže zanat i kreiraju zapanjujuće keramičke komade. Steknite dragoceno znanje i uputstva od Bogdana dok se bavite raznim grnčarskim tehnikama, uključujući ručno pravljenje i bacanje točkova. Oslobodite svoju kreativnost i otiđite sa jedinstvenim i lepim kreacijama.

Fotografije : Porto Montenegro / Rubix Festival / Privatne arhive umetnika

Related

ODUŠEVLJENI SMO NOVOM IZLOŽBOM DENISA BUTORCA U SPLITU

Dosadašnji fotografski ciklusi Denisa Butorca govorili su o kompleksnosti sazrevanja identiteta uslovljenog geopolitičkim i kulturnim okruženjem. U značajno slojevitim fotografskim serijama, autor je prepletanjem dokumentarnog i konceptualnog pristupa ispitivao širok dijapazon tema…

Fondazione Prada: Recycling Beauty.

“Recycling Beauty” je studija u potpunosti posvećena ponovnoj upotrebi grčkih i rimskih antikviteta u post-antičkom kontekstu, od srednjeg veka do barokne ere.