RUBIX : Ultimativna fuzija zabave u Porto Montenegru

Piše : Stefan Ristić
Izvor : Porto Montenegro

Doživite vrhunsku fuziju zabave na Rubix festivalu, koji se održava u zadivljujućoj zajednici na obali Porto Montenegra, živopisnom nautičkom selu i najsavremenijoj marini za superjahte. Od 28. do 30. jula 2023. Uronite u svijet muzike, umjetnosti, bioskopa i tehnologije. Rubix festival će Crnoj Gori donijeti novi format festivala, ostavljajući prostor umjetnosti, tehnologiji i beskrajnim mogućnostima. U ovom okruženju ljudi će se ponovo povezati sa sobom i riješiti svoju RUBIX zagonetku!

John Malkovich

Predstavom “Infernal Comedy” holivudske zvijezde Džona Malkoviča biće otvoren prvi Rubix Festival. Tokom tri festivalska dana domaća i internacionalna publika biće u prilici da uživa u inovativnoj fuziji umjetnosti, pozorišta, muzike i tehnologije. Prvi Rubix ugostiće i čuvenu muzičku grupu Morcheeba, čija se pjevačica Sky Edwards obratila tokom live medijske konferencije, ali i Puccini orkestar, članove Bečke filharmonije, projekat „Vienna Calling“, afirmisane domaće likovne i muzičke stvaraoce… Rubix festival organizuju Porto Montenegro i FEŠTA.

IZDVOJILI SMO ZA VAS :

JOHN MALKOVICH

Barokna opera se susreće sa umjetnošću monologa dok Džon Malkovič prikazuje harizmatičnog zločinca koji je prevario naciju. Scenska i filmska zvijezda Džon Malkovič reinkarnira smrtonosnog Don Juana – čovjeka koji je spolja šarmantan koliko i briljantno manipulativan – dok dva soprana, čiji se visoki glasovi miješaju u arijama Hajdna, Mocarta, Vivaldija i drugih, predstavljaju žene u Untervegerovom životu: majka koja ga je napustila.

FRANCESCO TRISTANO

Pijanista Frančesko Tristano, rođen u Luksemburgu, lako bi mogao da učini Bergovu izjavu svojom pošto ona tako jasno i jednostavno objašnjava njegove sopstvene muzičke aspiracije kao kompozitora, izvođača i producenta, radeći istovremeno u oblastima koliko su različite toliko i komplementarne.

MORCHEEBA

Morcheeba-in globalni domet vodi ih u svaki kutak svijeta. Njihov prepoznatljivi ohlađeni elektronski/organski zvuk je bio na granici još otkako se pojavio bend sa sjedištem u Londonu. Oni će donijeti svoj 10. studijski album, Blackest Blue, u Rubx. Album zadire u dušu žanrovskog muzičkog nasleđa benda. Skaj i Ros nisu pristupili tome sa bilo kakvim predubjeđenjima, već su stvorili organsko putovanje koje predstavlja sve sjajno u vezi sa Morčibom.

DAMIAN LAZARUS

Damian Lazarus, poštovana figura u hausu i tehnu, poznat je po svom DJ-ingu i traženju talenata. On stvara jedinstvena iskustva na nekonvencionalnim lokacijama i preko svojih etiketa, Crosstovn Rebels i Rebellion, pokrenuo je brojne karijere. Njegov album ‘Flourish‘ iz 2020. odražava njegove eklektične uticaje. Kontinuirano inovativan, Lazarus oblikuje sferu elektronske muzike.

HANA DUJMOVIĆ

Hana Dujmović je nagrađivana akademska slikarka i vajarka sa Balkana. Njena umjetnička djela su izlagana na brojnim međunarodnim izložbama, a njena djela su veoma tražena, sa preko 400 privatnih kolekcionara širom svijeta. Tokom radionice, Hana vodi učesnike kroz niz praktičnih vježbi i demonstracija, pokrivajući teme kao što su kompozicija, teorija boja, rad četkica i tekstura. Kroz uputstva step by step i personalizovano vođenje, ona pomaže učesnicima da razviju svoje tehničke vještine, istovremeno ih podstičući da istraže svoj individualni stil i umjetničku viziju.

BOGDAN DARMANOVIĆ

Uronite u grnčarsku umjetnost u Grnčarskoj radionici Bogdana Darmanovića. Predvođeno talentovanim grnčarom Bogdanom Darmanovićem, ovo praktično iskustvo omogućava učesnicima da istraže zanat i kreiraju zapanjujuće keramičke komade. Steknite dragocjeno znanje i uputstva od Bogdana dok se bavite raznim grnčarskim tehnikama, uključujući ručno pravljenje i bacanje točkova. Oslobodite svoju kreativnost i otiđite sa jedinstvenim i lijepim kreacijama.

Fotografije : Porto Montenegro / Rubix Festival / Privatne arhive umetnika

Related

ODUŠEVLJENI SMO NOVOM IZLOŽBOM DENISA BUTORCA U SPLITU

Dosadašnji fotografski ciklusi Denisa Butorca govorili su o kompleksnosti sazrevanja identiteta uslovljenog geopolitičkim i kulturnim okruženjem. U značajno slojevitim fotografskim serijama, autor je prepletanjem dokumentarnog i konceptualnog pristupa ispitivao širok dijapazon tema…