Celine Dion – Ispovest koja je potresla svet

Celine Dion prvi put javno progovorila o svom zdravstvenom stanju i problemima sa kojima se suočava.

Pevačici je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe (SPS), zbog čega se njeni mišići nekontrolisano naprežu. Ovo stanje progresivno “zaključava” telo u krute položaje.Iako ne postoji lek za ovaj sindrom, postoje tretmani za usporavanje progresije, a Selin otkriva da čini sve što može da umanji simptome.

– Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada sam spremna – započela je pevačica i dodala:

– Dugo se borim sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta prolazim. Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jedan od milion ljudi.

– Nekada ne mogu da hodam i da pevam kao što sam to ranije mogla. Boli me što moram da vam kažem da neću biti spreman da ponovo pokrenem svoju turneju po Evropi u februaru – nastavila je Selin.

Celine ističe da na njenom zdravstvenom stanju radi sjajan tim lekara.

– Radim naporno sa svojim terapeutom kako bih povratila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je to borba. Sve što znam je da pevam, to je ono što sam radila ceo život i to je ono što najviše volim da radim. Nedostaje mi da vas sve vidim i da nastupam za vas. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora osim da se u ovom trenutku koncentrišem na zdravlje i nadam se da sam na putu oporavka. Ovo je moj fokus i činim sve što mogu da se oporavim. Želim da vam se mnogo zahvalim na vašim željama, ljubavi i podršci. Ovo mi mnogo znači. Čuvajte se. Budite dobri. Mnogo vas volim i zaista se nadam da ću vas uskoro ponovo videti – zaključila je Selin.

Pevačica je prvi put nagovestila svoje zdravstvene probleme u januaru kada je otkazala turneju.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Related