HOTEL BVLGARI

Planirano je da se novi hotel Bulgari otvori u Parizu 2020. Bulgari hoteli su otvoreni u Milanu 2004, na Baliju 2006, u Londonu 2012, u Pekingu i Dubaiju 2017, u Šangaju 2018, a posle otvaranja hotela u Moskvi i Parizu 2020. Bvlgari Hotels & Resorts će obuhvatati osam objekata.

Hotel će se nalaziti u 30 Avenue George V. Ova avenija zajedno sa Champs Elysees i Avenue Montaigne čini čuveni „Zlatni trougao”, jedan od najekskluzivnijih i najčuvenijih delova Pariza, koji nudi ogorman izbor luksuznog šopinga, zabave i kulturnih atrakcija.

Hotel Bulgari u Parizu će nuditi 76 soba, od kojih su većina apartmani, i niz luksuznih sadržaja, uključujući spa centar s bazenom od 25 metara i restoran i bar koji se otvaraju u očaravajući dvorišni vrt. Hotel dizajnira italijanska arhitektonska kompanija Antonio Citterio Patricia Viel i renomirane pariske arhitekte Valode & Pistre.

Restiliranje zgrade zamišljeno je kao prelazak na modernost: iako upotreba tipičnog pariskog kamena i poštovanje kriterijuma „usklađivanja” podsećaju na Hausmanove urbane forme iz XIX veka, potpuno obnovljena fasada oživljava racionalistički stil, koji je izraz najsavremenijeg arhitektonskog dizajna.

Related

ODUŠEVLJENI SMO NOVOM IZLOŽBOM DENISA BUTORCA U SPLITU

Dosadašnji fotografski ciklusi Denisa Butorca govorili su o kompleksnosti sazrevanja identiteta uslovljenog geopolitičkim i kulturnim okruženjem. U značajno slojevitim fotografskim serijama, autor je prepletanjem dokumentarnog i konceptualnog pristupa ispitivao širok dijapazon tema…