HOTEL NYX MILAN

Hotel NYX, koji je ime dobio po grčkoj boginji noći, nalazi se u samom srcu Milana, u zdanju nastalom početkom 20. veka, ranije poznatom kao zgrada Phillips.

Ova oaza u centru grada nudi svojim gostima ekskluzivan i dinamičan kontekst inspirisan gradskim životom. Visok dvanaest spratova, hotel ima trista soba i prostire se na 15 000 kvadratnih metara. Enterijer je dizajniran tako da stvara stimulativnu atmosferu spajajući umetnost, muziku i dizajn.

Ono po čemu je hotel prepoznatljiv, jeste njegova neverovatna kolekcija ulične umetnosti internacionalno poznatih milanskih umetnika, a to su Peeta, Joys, Jair Martinez i Yama 11. Tokom tri meseca umetnici su radili zajedno na dekorisanju hotela, oslikavajući njegove zidove. Umetnička dela nastala ovom saradnjom predstavljaju živahan izraz urbanog gradskog života.

Pored toga, hotel je poznat po ukusnoj kuhinji i širokom spektru wellness ponude. Koncept ugostiteljstva koji nudi NYX, razlikuje se od dobro poznatih klišea, pa tako gosti hotela mogu dobiti usluge frizera ili berberina bez napuštanja hotelske sobe, a dostupne su im i usluge tatoo umetnika. Hotel ima i svoje turističke vodiče, koji su spremni da turiste vode u alternativnu turu po Milanu – od crkve u predgrađu u kojoj se nalaze instalacije renomiranog savremenog umetnika, pa do alternativnih mesta za provod.

Za goste koji su zainteresovani za otkrivanje tradicionalnijih turističkih ruta, u ponudi je vožnja starinskim automobilom Fiat 500, a posle napornog dana tu je eklektična kulinarska ponuda restorana Clash. Inspirisana uličnom hranom, kuhinja poseban akcenat stavlja na svežinu sastojaka, kreativnost i dizajn hrane, sa velikim izborom veggie opcija. Na zahtev, hrana se može dobiti u korpama za piknik, koje možete nositi dok istražujete grad.

U narednim mesecima planira se otvaranje mnogobrojnih novih sadržaja – od bioskopa do terase za jogu i kurseva dizajna. Pored toga, hotel organizuje veliki broj umetničkih izložbi i događaja, istražujući savremeno doba i pružajući podršku mladim lokalnim umetnicima.

Ako volite umetnost i želite nezaboravno urbano iskustvo, sigurni smo da vam hotel NYX Milan može pružiti i mnogo više od onogo što očekujete.

Related