HOTEL THE VILLA CASA CASUARINA

Kompanija Victor Hotels udahnula je novi život bivšoj palati Versace, koja je sada luksuzni boutique hotel i restoran.

PIŠE: Petra Milačić
FOTO: The Villa Casa  Casuarina/carmaconnected

Casa Casuarina (ranije poznata kao Palata Versace), raskošni boutique hotel od deset apartmana, od 2013. godine u vlasništvu i pod upravom kompanije Victor Hotels, sada je otvoren za goste kao jedno od najtraženijih utočišta u južnoj Floridi. Idealno smešten preko puta vode, u ulici Ocean Drive, jednoj od najživljih ulica Majamija, samo nekoliko koraka udaljen od plaže, hotel gostima nudi predivan pogled na okean i jedinstveno iskustvo. Luksuzan dvospratni boutique hotel sa deset apartmana nudi vrhunsku uslugu i eleganciju u raskošnom, a ipak sofisticiranom okruženju. Hotel ima i italijanski restoran Gianni’s, koji je ime dobio po legendarnom modnom kreatoru i bivšem vlasniku.

Vilu je 1930. sagradio Alden Freeman, arhitekta, pisac i filantrop, naslednik bogatstva kompanije Standard Oil. Kuća je napravljena po uzoru na najstariju guvernersku rezidenciju u Americi, Alcazar de Colon, koja se nalazi u Santo Domingu, glavnom gradu Dominikanske Republike. Godine 1992. vilu je kupio čuveni italijanski modni kreator Gianni Versace i potrošio 33 miliona dolara na njeno renoviranje, koje je uključilo južno krilo, garažu, bazen sa zlatnim pločicama i vrtove i kao rezultat dalo impozantan dom od dve hiljade kvadratnih metara, sa deset spavaćih soba, jedanaest kupatila i unutrašnjim dvorištem.

Otmena dvospratna vila sa pet zvezdica je i danas raskošna kao što je to bila kada je Gianni Versace krenuo da transformiše kraj i grad pre više od dvadeset godina i predstavlja treću najčešće fotografisanu kuću u zemlji. Gianni i njegova renovirana palata zauvek su promenile izgled Majami Biča – od raja za goluždrave vrapce do svetskog centra mode, muzike i vrhunske hrane.

Iza ulazne kapije goste dočekuje mediteranski enterijer sa bogatim bleštavim bojama, pozlaćenim drvetom i veličanstvenim mozaicima – prizor koji je do pre nekoliko godina bio dostupan samo nekolicini odabranih.

Deset ekstravagantnih apartmana, koji obuhvataju tri Superior, tri Ocean View I četiri Exceptional apartmana, opremljeni su king size ili double king krevetima, velikim kupatilima od italijanskog mermera, sa pozlaćenim slavinama i duplim tuševima, imaju velike plakare, odvojen dnevni boravak i balkone ili terase. Na prvom spratu se nalaze apartmani Venus (Donatellina soba), Signature (Santova soba), Azure (Danielova soba) i Aviary (Allegrina soba). Na drugom spratu su spartmani Aurora, Garden, Empire (soba Versacevog partnera) i Villa (Versaceva soba). Preostala dva apartmana, Mosaic i Medallion, gledaju na vrt i bazen.

Garden
Garden
Ocena View
Ocena View

Renoviranje vile je kao rezultat dalo impozantan dom od dve hiljade kvadratnih metara, sa deset spavaćih soba, jedanaest kupatila i unutrašnjim dvorištem

Superior
Superior
Medallion
Medallion

Nazvan u čast čoveka koji je vilu učinio čuvenom i nekada je zvao domom, restoran Gianni’s nudi nouveau italijansku mediteransku kuhinju. Gianni’s predstavlja elegantnu oazu vrhunske hrane i pruža zaista jedinstveno iskustvo koje se pamti. Pod vođstvom glavnog šefa kuhinje Thomasa Stewarta, restoran nudi moderan meni sa neodoljivim jelima i ekstravagantnim koktelima i obimnu selekciju vina i šampanjaca. Poštujući mediteranske uticaje, služe se specijaliteti kao što su Capesante Di Viareggio, Astice Mille Romagna, Fileto Di Manzo Rossini, La Spigola Branzino za dvoje, uz najraznovrsnije kavijare koji savršeno akcentuju svako jelo.

Po dolasku gosti će biti otpraćeni do otvorenog unutrašnjeg dvorišta, iz kog se stiže do tri jedinstvena prostora za ručavanje, od kojih svaki nudi posebnu atmosferu.

Medusa, nekad Versaceva formalna trpezarija, predstavlja intimnu trpezariju sa trideset mesta, zidovima u kamenom mozaiku i čuvenom istorijom. Moroccan Lounge, nekad korišćen kao Versacev gym, sada je salon u kom bogatu atmosferu stvaraju četiri figure glavnih grčkih bogova na prednjem zidu i i odgovarajući koralni elementi, koje je izabrao sâm Versace. Dekor prostora se uklapa sa dekorom turskog parnog kupatila za osmoro ljudi. Za one koji žele opušteni koktel u atmosferi sobe za odmor, Gianni’s nudi intimni bar Onyx. Ranije Versaceva kuhinja, renovirani bar se ponosi drvenim panelima iz originalne sobe za zabavu akcentovanim ručno naslikanom Meduzom, sličnom onoj u glavnoj trpezariji. Onyx je idealno mesto za piće pre i posle večere.

Najpopularnije mesto za piće posle večere je terasa, koja gleda na elegantni Mozaični vrt (Mosaic Garden). Kao deo novog krila izgrađenog 1992. godine, Mozaični vrt je kompletno napravljen od mozaik pločica sa mitološkim motivima, koji uključuju Neptuna, boga vode i mora, i Meduzu.

Meduza u vrtu oko bazena je najveća u kući i predstavlja logo Versace brenda. Meduza je kompletno napravljena u Versacevom rodnom gradu Kalabriji, a onda u delovima prevezena u Majami Bič i ponovo sastavljena na licu mesta. Vrt vodi do šesnaest metara dugog bazena (Million Mosaic Pool), inspirisanog Versacevom kolekcijom Marine Vanuras i sastavljenog od više od milion mozaik pločica, od kojih su hiljade od dvadesetčetvorokaratnog zlata.

Više informacija o hotelu može se naći na  www.vmmiamibeach.com

Related