Jacquemus se za SS23 vraća u Pariz!

Da je Pariz odlična ideja govori nam činjenica da se nakon obilaska plaže na Havajima i slanih ravnica Camargue u južnoj Francuskoj, Simon Porte Jacquemus vraća u Pariz kako bi predstavio svoju narednu modnu kolekciju. Njegova kolekcija za brend Jacquemus, pod nazivom “Le Raphia”, trebala bi biti predstavljena 13. oktobra na nepoznatoj lokaciji u glavnom gradu Francuske, prema rečima ove modne kuće. Iako je dizajner bio stidljiv oko detalja, može se pretpostaviti da će pozadina biti odabrana za maksimalan učinak na Instagramu, gde broji 5,1 milion pratilaca. Jacquemus svoje kolekcije smatra bezsezonskim, ali isporuka otprilike odgovara modnoj sezoni proleće 2023.

Poznat po  provansalskoj estetici, Simon više voli priređivati ​​modne revije izvan tradicionalnog modnog kalendara, u neočekivanim prirodnim okruženjima poput  pšeničnog polja ili talasastog polja lavande. U Parizu je takođe održavao revije u filmskim i televizijskim studijima te u koncertnoj dvorani, između ostalog.

Zahvaljujući svom digitalnom znanju, ova francuska modna kuća udvostručila je svoju prodaju 2021. i na dobrom je putu da učini isto 2022. Dobitnik WWD Honora za najbolji modni brend, Small Cap, ima srednjoročnu ambiciju dosegnuti 500 miliona eura prihoda do 2025., rekao je glavni izvršni direktor Bastien Daguzan.
Jacquemus je nedavno zaronio u fizičku maloprodaju otvorivši privremeni butik na Avenue Montaigne u Parizu, koji je odmah postao Instagram dostupan zahvaljujući svom neobičnom dodatku: velikoj pop-corn mašini koji poziva kupce da se sami posluže u arkadnom stilu.
Marka je nedavno predstavila saradnju sa Nikeom, navodeći tako entuzijastičan odgovor potrošača da se web stranica srušila.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

 

Related