JACQUEMUS – Le Raphia , nova vizija prirodne lepote

Poslednja dešavanja u velikim brendovima , smene i odlasci dizajnera , kao i neprestani skandali podstakli su dizajnera Simon Porte Jacquemusa da u javnost izadje sa šalom koja je na trenutak uspela da prevari sve nas koji smo nestrpljivo čekali početak modne revije čiji je datum bio poznat još početkom decembra meseca. “Ovo je moja posljednja kolekcija“, objavio je Simon Porte Jacquemus na svojim društvenim mrežama a zatim je brzo dodao: ” u ovoj godini.”

Hteli smo se malo zabaviti sa našim brendom,” izjavio je dizajner. U ekstremno kasnom terminu u kome je ikada održana modna prezentacija u Parizu,  pratili smo reviju smeštenu na Le Bourget aerodromu. Iznenada smo prebačeni u Jacquemusovu viziju leta posmatrajući kolekciju koja je slavila prirodni izgled pod nazivom ‘Le Raphia‘.

Pod slamnatom kišom koja je padala na modele dok su šetali pistom, gledali smo kako izlaze ogromni šeširi za sunčanje koji su nezaobilazni detalj u svakoj kolekciji brenda. Delikatno sečeni mikro komadi od kojih su neki uključivali dekonstruisane formalne i drapirane elemente činili su veći deo kolekcije.

Podeljeni u tri različita a na izgled povezana koncepta izlazili su muški i ženski modeli koji su hodali u kružnom prostoru pokrivenom zavesama dočaravajući situaciju zalaska sunca. “Solar” je bila reč dizajnera za opis postavke. Razigran i vešto izveden izlet mladalačkih, seksi , otkrivenih baza sa neobičnim dodacima koji su pažljivo građeni u brendu od 2009. godine. Kolekcija je bila inspirirana “devojkama koje srećemo u Portofinu i na Capriju , koje hodaju okolo sa šeširima, velikim naušnicama i tufnastim pantalonama.”

Modeli su u rukama su držali mekane torbe (novi kontrast minijaturnim Jacquemus torbama). Revijska obuća ujključila je klompe i štikle sa kajševima – špicasti vrhovi sa implantiranim krugom i kvadratom na petama, koji su izum dizajnera.

Medju zvezdama koje su preletele “baru” na Jacquemusov nastup izvan kalendara, našle su se  Pamela Anderson ,pobednica Drag Race Symone, Richieja Shazama i Emmu Chamberlain. Glumci serije Elite – Manu Rios, i Arón Piper, dizajneri Amina Muaddi, Ludovic de Saint Sernin, Daniel Roseberry i globalna superzvezda Blackpink-a – Jennie . Sve zvanice su takođe prisustvovale sjajnoj večeri ploveći rekom Seineom i tajnom afterpartiju.

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor