LETNJI SPECIJAL MAGAZINA FASHION MOOD: UPOZNAJTE UMETNICU I DIZAJNERKU ČIJE KREACIJE NOSE SVETSKE ZVEZDE

Nakon veoma uspešne prezentacije na nedavno završenoj Pariskoj nedelji visoke mode, u luksuznom hotelu Westin, sastali smo se sa umetnicom i dizajnerkom Gyunel. Poreklom iz Azerbejžana, Gyunel živi i radi u Londonu, gde je i završila prestižne škole za dizajn – Central Saint Martins i London College of Fashion.

Najfiniji materijali, ručni rad i stotine sati rada na jednom komadu odeće glavna su odlika brenda, pa su sasvim zasluženo njene kreacije često viđene na crvenom tepihu. Natalie Portman, Cara Delevingne, Sharon Stone i Olivia Palermo samo su neka od svetski poznatih imena koja redovno prate njene revije i nose Gyunel Couture.

Pričali smo sa Gyunel o njenim počecima, kreativnom procesu i poziciji industrije visoke mode u svetu u kome preovlađuje takozvani fast fashion.

Reci nam nešto o svojim počecima. Kada i kako si se zainteresovala za modu?
Odmalena sam želela da se bavim nečim kreativnim, ali s obzirom na to da sam odrasla u porodici ekonomista, i sama sam krenula tim putem. Tokom studiranja koristila sam svaki slobodan trenutak da se bavim umetnošću, pa sam se ubrzo preselila u London, upisavši kurs za umetnost i modni dizajn…

Celokupni intervju sa umetnicom i dizajnerkom Gyunel možete pronaći u letnjem specijalu magazina Fashion Mood, koji vas čeka na kioscima.