PACO RABANNE PRE-FALL 2023

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Ovog puta Paco Rabanne pronalazi inspiraciju u pariškoj modi i kulturi 1980-ih. Brend kombinuje kontrast različitih stilova i prilika da bi napravio više fleksibilne Paco Rabanne devojke umesto uniforme za noćne izlaske. Veliki deo kolekcije uključivao je komade koji se mogu upariti kako bi bili prihvatljivi za dan i veče. Sve je u tome da postoji raznolikost u komadima i da se cool devojačka energija koju brend predstavlja kontinuirano održava.

Imajući na umu Pariz za ovu kolekciju, glamurozna, živahna, ženstvena i pomalo nervozna žena se vidi u svim lookovima dajući bezbrižan i bez naporan šik – Parisienne stil koji prepoznajemo. Svaki komad je individualističan jer svaki od njih otkriva sopstvenu izjavu, poput vrućih crvenih pantalona, safir plave haljine sa tigrastim printom od somota ili pantalona i blejzera sa tigrastim printom. Pažnju treba da privuče Paco Rabanne, jer brend podstiče prihvatanje ličnog stila i smelih izbora.

Ključni element u ovoj kolekciji pre-jeseni je fokus lookova koji se odvaja sa visokim kontrastima udobne jesenje i zimske odeće zajedno sa disko odećom. Srebrni gornji deo sa lančićem i odgovarajući headpice koji se nosi sa lovačko-zelenim kargo pantalonama čine ga praktičnim, a istovremeno dovoljno uzdignutim kada se obučete. Još jedan izgled koji će obično biti u suprotnosti ali na kolaborativni način je džemper sa uzorkom Fair Isle u kombinaciji sa asimetričnom aluminijumskom suknjom od lančića. Izgled vrišti onima koji udobnost vide kao neophodnu, ali žele da se povuku i budu spremni za trenutak u klubu.

Fotografije: Vogue Runway