Riccardo Tisci se vraća na crveni tepih

Kada je Tisci u septembru napustio mesto kreativnog direktora u luksuznoj kući Burberry , modni svet se zapitao šta dalje očekivati od dizajnera. Pre par dana smo možda dobili odgovor. Tisci je oživeo svoj istoimeni brend ni za koga drugog do za Michaelu Coel, koja je zablistala crvenim tepihom na londonskoj premijeri “Black Panther: Wakanda Forever”. Tiscijeva gotička vizija uključuje “komade” poput rastegljivog svilenog bodija umotanog u Chantilly čipkanu suknju, ukrašenu cvećem i zvezdicama kombinovanu sa uskim pantalonama od cvetne čipke i sjajnim crnim sandalama.

To je prvi angažman Tiscija nakon što je javno otkrio da je završio njegov petogodišnji angažman u Burberryju, i prvi put da je objavio rad pod svojim imenom posle 17 godina.  

 

“Prvi put kad sam upoznao Michaelu, odmah sam shvatio da ona predstavlja i izražava sve što mi žena znači – slobodu, lepotu, osećaj za avanturu”, napisao je Tisci na Instagramu. “Danas, 17 godina nakon što sam pokrenuo svoj prvi brend, Riccardo Tisci, Michaela i ja smo odlučili da stvorimo izgled koji će slaviti našu kreativnost i prijateljstvo.” 

Michaela Coel i Tisci upoznali su se u Cannesu, razgovarali su, ali su se dublje povezali na ručku u Soho Houseu gde je ona imala ideju da on kao prijatelj osmisli njen izgled za premijeru. Tisci se složio i nastavio raditi sa njenom majkom, Kwenuom Osborne, na stvaranju izgleda koji se poziva na njeno nasleđe iz Gane i poigrava se ženskim i muškim elementima. Tisci, koji je odrastao sa osam sestara i nedavno je ostao bez majke, stvorio je izgled delimično kao odu formativnim odnosima sa ženama u svom životu. Što se tiče toga da li ovaj look signalizira potpuno novu kolekciju Riccarda Tiscija koja dolazi, dizajner je rekao: “Ovaj look je slavlje, ne radi se o poslu, radi se o konceptu – nema najave”, dodajući da trenutno uzima pauzu od industrije i da će odmarati.”

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Related