RUNWAY – ČETVRTI DAN MUŠKE NEDELJE MODE U MILANU

Piše: Stefan Ristić
Fashion and Digital Editor

Poslednji dan muške nedelje mode u Milanu prošao je u znaku brendova Giorgio Armani i Zegna .Spremamo se za veliko preseljenje u Pariz gde će se muška nedelja mode održati od 17. – 22. januara. Za kraj pravimo osvrt na jučerašnje revije koje su zatvorile MFW.
Prvi na redu bio je Giorgio Armani – jedan od labela Armani kuće koji insistira na strogoj eleganciji. Kolekcija je prikazana zajedno sa ženskom demi-couture linijom i sive nijanse baš kao i kod Emporio Armani brenda dominirale su kroz većinu izgleda.
Kada je Zegna u pitanju , nestrpljivo smo čekali da vidimo kakav je set design pripremljen ovog puta. Dosledni sebi , ostavili su nas bez daha kolekcijom koja je predstavljala oazu kašmira , earthy tonova i preciznih krojeva.

GIORGIO ARMANI

Jesen/zima 2023. skače iz sezone u sezonu, prikazujući elegantnu mušku odeću u njenom najčistijem obliku. Kolekcija je predstavljena u gradijentnim nijansama, počevši od nežnih sivih koje se brzo pretvaraju u tamnoplavu i crne sa suptilnim primesama crvene.

ZEGNA

Ali kao što se i očekivalo od Alessandra Sartorija, ZEGNA je uspela. S hladnijom sezonom na vidiku, luksuzna italijanska kuća stavila je funkcionalne teksture u prvi plan svog dizajna, iskorištavajući snagu tkanina i pletiva s trodimenzionalnim dizajnom, arhitektonskim strukturama i slojevitim delovanjem u harmoniji.

Fotografije : Vogue.com

Related