TAMARA KALINIĆ

Dior brend ambasador i gost svih bitnih dizajnera na nedeljama mode, Tamara Kalinić provela je jedan dan sa nama u Milanu i dočarala nam kako izgleda biti deo najsurovije industrije i pravi digitalni influenser.

Piše: Vanja Pantin
FOTO: Dušan Petrović; Getty images; streeteye75; Vincenzo Grillo

Ulazimo u lobi hotela „Westin Palace“ u Milanu, čekamo par minuta i iz lifta izlazi Tamara, u džinsu i majici, potpuno bez šminke i pokazuje nam da krenemo sa njom.

„Malo mi je haos, ne zamerite, nisam se još potpuno raspakovala“, kaže ona i užurbano sklanja stvari sa kreveta.

Na polici stoje Dior, Chanel i D&G Family torbe a naočare za sunce poslagane su po bojama.

„Danas nam je busy dan, imamo dve revije i tri prezentacije na koje moram da odem, fiting i između, ako stignemo, idemo negde da jedemo“, kaže ona kroz smeh.

23.2.2017. 17.30h ERMANO SCHERVINO FITING
23.2.2017. 17.30h ERMANO SCHERVINO FITING
24.12.2017. 9.00H WESTIN PALACE
24.12.2017. 9.00h WESTIN PALACE

„Fashion Week je posao za mene, zahvalna sam što mogu da radim nešto  u čemu uživam, jedini stres je kad se zaglavimo u saobraćaju, pa svuda kasnimo ali posle pet sezona na nedeljama mode recimo da sam se navikla“.

Dok traje šminkanje, slikamo detalje po sobi a Fendi total look stoji okačen na vratima specijalno poslat za reviju koja počinje za par sati. Tamaru znam par godina i uvek me je fascinirala njena organizovanost.

Još dok je studirala farmaciju u Brajtonu, Tamara je pravila planove učenja, različitim markerima podvlačila strane, naslove, podnaslove. U telefonu ima tabelu sa rasporedom satnica i kretanja i kod nje apsolutno nema mesta greškama. Javljaju sa recepcije da je vozač stigao ali Tamara ne žuri, kaže da je davno izbacila stres i polako odlazi da se oblači. Na Fendi dolazimo sat vremena ranije, ona dvadesetak minuta čeka u kolima i onda izlazi da slika streetstyle.

„Jako je važno da vas slikaju pre ulaska na reviju. Meni te slike šalju već uigrani fotografi i ponekad ih okačim i potpišem ih, nekad završim i na getty images, što je super za imidž. Sa druge strane, više volim da predstavim „real life“ na svom instagramu i blogu, pa gledam da što manje kačim slike sa agencija. Volim da prenesem spontanost svojim foloverima i postala sam fan slikanja telefonom, mnogo je lakše“.

ERMANO SCHERVINO REVIJA
ERMANO SCHERVINO REVIJA

Posle Fendi revije odlazimo na fiting u Ermano Schervino showroom na drugi kraj grada gde Tamara bira outfit za Vogue žurku koja treba da se održi sutradan, kao i za reviju jednog od omiljenih italijanskih dizajnera. Tamo se kratko zadržavamo, ona se presvlači u kolima i ide se na Casadei promociju nove kolekcije u saradnji sa ruskom modnom ikonom Lenom Perminovom. Naš fotograf Dušan ulazi sa njom unutra, to se brzo završava i idemo na Les Copains reviju.

„To su mi prijatelji a kasnimo! Obećala sam im da ću doći“, kaže ona i pokušava da ih dobije telefonom da vidi da li je revija počela.

22.2.2017. 15.00h TOD'S DOBRODOŠLICA
22.2.2017. 15.00h TOD’S DOBRODOŠLICA
23.2.2017. 10.30h FENDI TOTAL LOOK
23.2.2017. 10.30h FENDI TOTAL LOOK

Na sreću, stižemo i nakon dvadeset minuta već trčimo na Pinko i Furla prezentacije. Na ulazu u vrt gde se održava Furla event Tamari prilazi poznata blogerka Negin Mirsalehi i pozdravljaju se. Ćaskaju par minuta i Tamara nam prilazi:

„Ovo je posao 24 sata. Nema mesta umoru. Bez obzira da li ste nervozni ili neraspoloženi, znate da je svaki od ovih događaja neko planirao mesecima unazad i gledate da ga ispoštujete maksimalno. Na jednom event-u prošle godine sedela sam pored Kortni Kardašijan jer smo promo lica za isti kozmetički brend i ona je celo veče tipkala telefon i delovala nezainteresovano. Potpuno sam se razočarala. Međutim, sutradan mi je organizator rekao da ona želi da dođe do moje sobe. Ispostavilo se da je imala neki porodični problem i da je, ustvari, veoma fina i kul. Zato nikada ne sudim o ljudima na osnovu jednog susreta. Nikad ne znate kroz šta neko prolazi“.

Dok jurimo kroz Milano nazad u hotel, Tamara već gleda raspored za sledeću nedelju i fashion week u Parizu.

„Imam dobru saradnju sa modnom kućom Dior i sada pripremaju tamo brunch povodom lansiranja nove make up linije. Obavezno je uraditi RSVP i kada to potvrdite, ne možete da se ne pojavite ma šta god se desilo. Čeka vas mesto sa imenom i prezimenom i  neodgovorno je da preskočite tako nešto. Veoma vodim računa o tome“.

23.2.2017. 16.15h CASADEI EVENT
23.2.2017. 16.15h CASADEI EVENT
23.2.2017. 17.00h LES COPAINS REVIJA
23.2.2017. 17.00h LES COPAINS REVIJA
23.2.2017. 18.30h PINKO EVENT
23.2.2017. 18.30h PINKO EVENT
23.2.2017. 19.00h FURLA EVENT
23.2.2017. 19.00h FURLA EVENT

Završavamo radni dan i dogovaramo se da se ponovo nađemo.

Related