YAYOI KUSAMA REDIZAJNIRALA IKONIČNE KOMADE BRENDA LOUIS VUITTON

Postoje modne saradnje, a postoje kapital-F Fashion saradnje. Partnerstvo Louisa Vuittona i Yayoi Kusame iz 2023. u velikoj gradi inherentni pedigre koje obuhvata sve što je stvorilo jedno od najvećih svetskih modnih carstava i eminentnih umetnika. Louis Vuitton je toga itekako svestan, zbog čega je još u proleće počeo najavljivati novu saradnju za koju je pripremljeno na stotine proizvoda koji nose poteze kičice same Kusame. Poput Kusamine robne marke “Infinity Rooms“, pogled na kolekciju Louis Vuitton x Yayoi Kusama iz 2023. je kao pogled u beskrajno prostranstvo koje se proteže kilometrima daleko. 

Yayoi Kusama je do sada dva puta sklapala partnerstvo sa Louisom Vuittonom. Kusama, koja od 1970-ih dosledno proizvodi varijacije svoje prepoznatljive tačkaste umetnosti, jedna je od najpoznatijih svetskih umetnica zahvaljujući trajnoj popularnosti svojih Infinity Room prilagođenih Instagramu i odmah prepoznatljivim tačkastim bundevama.

Kusamino partnerstvo sa Louisom Vuittonom nije bilo prvo za ovu modnu kuću. Nekadašnji kreativni direktor Marc Jacobs pozvao je druge blue chip umetnike poput Richarda Princea i Takashija Murakamija da daju svoj lični pečat LV dizajnu, predviđajući današnje LV kolekcionarske predmete. Što možda još uvek predstavlja najveću liniju koja je ikada nosila ime ove povučene japanske umetnice. Ova druga saradnja jednako je važna i za Kusamu i za Louis Vuitton; luksuzna kuća toliko je istrajna u uspehu kolekcija da je već uračunala prodaju u svoj finansjski izveštaj za prvo tromesečje 2023.