ZENDAYA – PRAVI MODNI KAMELEON

Ukoliko sebe smatrate ljubiteljem mode, a još ne znate ko je Zendaya, krajnje je vreme da upoznate ovu mladu i beskrajno talentovanu devojku koja vrlo odmereno i oprezno gradi svoj put ka uspehu.

Piše: Vanja Pantin FOTO: Getty images

MTV AWARDS
MTV AWARDS

Zendaya Coleman je američka glumica i pevačica koja je poslednjih godinu dana znatno stilski uznapredovala i pozicionirala se na naslovnu stranu julskog izdanja magazina Vogue kao it girl i veliki aktivista i borac za ljudska prava. Ključ njene stilske evolucije leži u tome što je poverenje ukazala poznatom američkom stilisti, koji sa njom radi neprekidno od njene četrnaeste godine i koji je sa njom prošao kroz sve faze odrastanja i sazrevanja, kako ličnog, tako i stilskog.

 

KIDS CHOICE AWARDS
KIDS CHOICE AWARDS

Law Roach, koji sebe naziva arhitektom za imidž, dugi niz godina je veoma uticajan u svom poslu, a pored toga što radi sa Zendayom, trenutno obožava da radi sa Celine Dion. Njegova vizija ove mlade devojke doprinela je tome da sa samo dvadeset godina bude jedna od glavnih zvezda Met Balla, a recept je bio vrlo jednostavan: rizikujmo, rizikujmo i samo rizikujmo.

MET BALL 2016
MET BALL 2016

„Mrzim kalupe koje sve mlade devojke prate, mrzim kliše stajlinge za red carpet, mrzim sve što je svakidašnje i obično“, govori Law u jednom od svojih intervjua i ističe da saradnja sa tako mladom devojkom nije uopšte laka.

ZENDAYA I NJEN STILISTA
ZENDAYA I NJEN STILISTA

„Kada je neko tinejdžer i kada sazreva, logično je da se stilski negde traži i luta, a sa njom to nikada nije bio problem. Iako smo imali razna neslaganja, uvek je to trajalo po nekoliko minuta, dok se nije potpuno opustila i shvatila da znam šta radim. Pozitivne kritike počele su da stižu sa svih strana, a kulminacija naše saradnje bila je njena naslovna strana za Vogue. I vidite, ona je ostala lojalna i zahtevala da pored svih njihovih timova ja budem zadužen za njen izgled. To je danas retkost.“

TEEN CHOICE AWARDS
TEEN CHOICE AWARDS

Sa druge strane, Zendaya ističe da joj je beskrajno zabavno da prolazi kroz razne vizuelne transformacije u zavisnosti od prilika za koje se sređuje i da joj prija nadimak koji je dobila od čuvene Anne Wintour – modni kameleon.

„Modni kameleon je neko ko se stalno menja, a svaki put uspe da izgleda sjajno i ja sam veoma srećna što neko ko je u ovom poslu toliko dugo, za mene ima samo reči hvale. To svakako ne bi bilo moguće bez mog stiliste, koji je od mene napravio to što sam danas. Mislim da je poenta u tome da nekome verujete, ali, naravno, morate pre toga da sa tim nekim kliknete. To je kao ljubavna veza na modni način i taj neko izvuče vizuelno ono najbolje iz vas. Beskrajno sam mu zahvalna na tome.“

DG KAMPANJA MAKING OF
DG KAMPANJA MAKING OF

Zendaya je u međuvremenu postala zaštitno lice Dolce&Gabbana kampanje, snimane na Kapriju, kreativni direktor svoje modne linije Daya by Zendaya i brend ambasador modne kuće Louis Vuitton. Uzimajući u obzir sve talente i kvalitete koje ova mlada devojka poseduje, njenu predanost i borbu za ljudska prava, ne sumnjamo da je ovo sve samo početak.

Related